羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
174 63
邊到買
日本 flight series超正。勁想買啲嚟跑山
日本Journal Standard, 7折左31000yen, 計番兩千二個大洋,但日本製乜都抵番
所以我上面講, 可以靚正 , 不過唔會係平.

平靚正肯定唔會係north face.
Gore tex active shakedry 2k 抵喎重有冇
中point呀潮偉巴,個人傾向當潮物著所以少出手
TNF日版年年一減價好難忍到手
我都幾鐘意呢種褲,不過買唔起 purple label,買咗 Gramicci
減價季紫牌都係一千鬆啲落樓,Gramicci差唔多但料唔得
幾時減價季
而家
想入多件fleece著
有r1 hoody
應該揀delta lT 定kyanite 好
有R1就唔使要Delta LT
想買對勁輕便但防水的鞋,行路用

Norvan SL GTX 定 AERIOS FL GTX 好?

謝謝巴打
R1 = delta lt
R2 = kyanite
R2 我試上身似暖過Kyanite, 唔似係佢出面d毛令我錯覺定點有冇巴打解答下
另建議巴打fleece唔好買hoody
我delta Kyanite 都係買Jkt, p記 Rab 都係買冇帽 fleece 款
其實正常 kyanite 用polartec power stretch pro ,其實power stretch 係屬於100wt fleece 只係外面滑D加左彈性咁解,而pro 係外層加左佢耐磨性, 佢隻料係比一般100wt fleece 暖, 但無得同R2 thermal pro 比 , thermal pro high loft 接近最暖fleeec 料, 屬於D 300 wt fleece 黎,重要起loft 向shell 低下更暖.
兩件都同R1 hoody 差唔多 試下其他野law
巴打留意左你好耐多謝你解答
我都掙扎緊買唔買R2, 未見過佢減價
我有鋪試料引,R2 減幾難,我見過有都係D XXL XL 碼點樣著呀,但有D 平既選擇如果唔係一定要pata, MHW 既monkeyman, montane 既 wolf ,基本上同一樣野差唔多design , 最平我見過$700 左右有交易, 正常$900 樓下一定有
不過講開R2 向香港幾難著
U記彈力薄fleece $99好著, 個面唔似fleece型d
我覺得呢件係小有一折折得黎又幾好睇嘅褸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞