羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
大家都推介arxteryx>north face?
巴打唔好玩啦
你check 番north face 個網站, 睇下有邊件羽絨係有800 fill 水平既goose down.

搵到之後, 再望下價錢. 跟住去首頁第4個post 望下我地推介既價錢.
咁多outdoor 品牌 講平靚正 第一時間我會諗起montbell
認真
其實我想話叫佢睇首頁第5個post 先真. 即係montbell 個頁個d 推介.

TNF 有平靚正既, 係無錯. 不過要分開講.

TNF 靚正 = North face summit series , north face purple label . 不果2款series 都肯定唔會用平黎講.

TNF 平 = 任何你係美國或香港網站搵到個d. 不過d goose down 既水平係550 - 600 fill 既.
有冇人要montbell rain dancer m size black? 太大件已經買左beta ar,巴打價$1000
telegram: https://t.me/edc21
storm cruiser邊到有xs或s試
其實上面講炮仔係咪即係你?
No 巴打間鋪唔喺炮台山
唔係
咁我追post成日炮仔炮仔即係邊間野?
Satoro AR堅正
啱去美國 5-16度

基本上係city一件 satoro AR + cerium LT 都夠做
室內或朝早太陽一件 satoro AR 都夠唔會太熱
野外位大風我要著多件zeta sl 頂

著左五日一d味都無
第一日著上身有微吉,但過一陣就唔覺

不過base layer最緊要係貼身先暖
我本身著開s
Sales話我高著m好d
試過m都啱但唔fit ,regular fit 果隻feel
S就fit晒暖好多, trim fit
10幾廿度無可能著atom lt?
咁幾時著?
我睇頭post好似15度著?
其實每個人接受凍嘅程度都唔同 每個人嘅配搭只係一個參考
成個討論係講緊前幾日既度數,講緊係 18/19~22/24既度數,點著LT 連SL 都熱
我今日短䄂tee+incendo 都覺得熱
點著atom
Base layer 一定係著 skin fit 先有效
個 sales 靠害
老實香港d sales 呢到大把巴打熟過佢地 我永遠唔聽香港d sales 吹 自己做功課好過
巴打幾高幾重?
好撚多都鳩up
會上到inari追光,主要係想香港都用得返,雖然都知溫差咁大好難兩邊都用到,預過到北歐會著一對普通襪加montbell厚手merino襪,如果呢對點睇?
https://www.rei.com/product/138512/the-north-face-chilkat-nylon-boots-mens

主力攻日版,正太多
趁大減價入左件made in Japan
好好J
中晒point呀巴打TNF紫牌真係好野黎
1月頭過日本大減價又忍唔到手入左條褲黎行山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞