羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
之前有諗
但唔鐘意佢心口個袋
而且重耐磨啲
黎緊去日本滑雪0至-5度打算beta ar + R1, uniquo heatech
凍先加atom ar
想問下巴打MAMMUT 有無類似Atom lt 又差唔多暖嘅insulated jacket?
咁係咪ar暖d?
因為我已經有atom lt
係咪唔應該買proton 重復左?
睇過review佢地話出黎打nano air ,係atom lt 的升級版
你有lt如果唔係成日運動出汗無必要買,我覺得
我都係諗主香港 同 日本旅行著多,咁都係買多件 ar算
Accteryx Hard Shell
香港著買邊款
想買多件
zeta lt
Zeta SL/FL 係用黎放係袋backup ,有事先著
如果真係當fashion著買lt好d

但平時著我會選windstopper算,nordin ,輕d舒服
我都睇緊Nordin
但我有件Arom SL
好似重覆左

Btw Zeta, Beta 有咩分別
Zeta city 著,個尾長d cover多少少
Beta行山著,短少少方便行動,面耐用d

Atom有保暖層
Nordin 純擋風,夏天可以用黎出入冷氣房同埋上機著

點解 Zeta LT 係當fashion著買lt好d ?
佢多左則鏈口同袋袋
應該實用d
有無人知炮台山 atom ar做緊咩價?
唔該晒你ching
佢地個到有無入xs 架?
因為先atom lt著s ,聽講ar要再細一碼
有黑xs,今日試過
thx,咁我聽日一早去試一試size先
如果佢有iliad色,就即買
有件全新Alpha sv想套現 有無巴打想要?
著Montbell Permafrost Light Down Parka 出面其實仲駛唔駛著hard shell
請教一下
想買條montbell防水褲去雪祭
係咪都係首選storm cruiser?
不過呢條牌好似唔防風
2月去道東坐破冰船同道北有冇必要防風褲?
咩色咩碼?
幾錢?
咁知唔知atom lt幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞