羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我諗個個都會叫你去試左身先,香港又唔係無得試。
官網賣緊$1600
你Fb賣緊$2100
台仔面料既廠其實都幾出名,就咁睇似力棚多
thermogreen 好似唔係好暖?
不過呢件幾好睇
行過兩三間都冇呢隻色,overlander有呢個色但係得正價(非vip),結果都係網上買
係屋企連埋件atom ar一齊試穿都已經出曬汗,睇怕呢世都唔會有機會係香港兩件一齊咁著住出街
我上次去左專門店又冇貨.去左OVERLANDER又冇,,巴打仲有冇咩地方介紹?
岩岩去完芬蘭睇極光, 最低-10度
著Aigle gore-tex+Montbell permafrost light down parka
鞋係Sorel
已經夠暖
反而大小腿唔夠暖, 冇買羽絨褲
巴打你呢件係咩?
Alpha SV 24k Black
鐘sir 應該有,炮仔有,呢到巴打個間都好似有。
好靚,買左幾錢?
因為冇等頭版果幾個網做折,係樂天揾,得正價八折6k連運
如果唔係追顏色,砲台山如果有得做六折,四千五就到手
多謝巴打提醒依加正常番
其實唔係長期暴走極端環境都唔使買到SV...成n100px
買件Alpha AR就算落大雪都夠有突N80px , 仲要2千五落到樓
巴打你呢件o記好似做緊7千幾蚊,真係有需要買sv?
頂,montbell 官網原來block 左集運
你去邊間 我啱啱去mk 睇齊size 喎
當然好難用得盡佢所有性能
自己都內心交戰咗好耐
個款同用色都係好大因素影響我
黑底金logo現時唔係咁多款有出呢個顏色
淨計性能,通用程度,
我覺得買件zeta LT或者beta已經夠做
價錢仲更加抵
不過啲色水自己點睇都唔合眼緣
但好靚隻色,反正一件着十年都得
貪平買左冇咁鐘意既顏色會心掛掛
我就係咁
Exact7ly
因為自己試過太多次
想買果件太貴,之後轉買件差小小又平小小既
結果根本唔係自己想要既野,冇動力拎出嚟用
擺得兩三年,分分鐘執屋掉埋,其實仲浪費
所以依家買嘢,一定會揀最鍾意既先會買
一係就唔買
認同黑金真係幾靚
啱呀,其實呢類褸本身都唔係平嘢,點解唔一嚟買件最鍾意嘅以絕後患,之後心思思仲唔開心
去北歐著adidas terrex hiker gtx 夠唔夠用?貪佢喺香港可以用得返
https://m.adidas.com/us/terrex-free-hiker-gtx-hiking-shoes/G26535.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞