羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
無單就要係官網同佢CS傾,傾好就自已寄去,用HK post 最平
攪掂佢就會寄返你,唔收回程郵費
之前特登買or手套隻手其實都係凍疆
追左好耐po都搵唔到想問下

如果想買對低筒或中筒防水行山鞋去旅行(冬天去下日本,不時行下山徑,但唔會用黎登山,多數情況下係行城市有路)

大家有冇啲咩介紹...見Salomon 又好似好多人話會跌

真係諗到頭都爆..budget可以0~1000+
最近我覺得TNF個D鞋都幾靚仔
有無巴打知
英國咩網買戶外褸平
唔怪得
我係睇review大讚好透氣先買
點知著落似便利雨衣
99 抵到爛, 翻風/天文台話夜晚凍放件係袋
不過一分錢一分貨,
呢隻料好易勾到起線
請教下巴打們,我而家人在溫哥華,網上買arcteryx 有8折,諗緊beta AR/Lt , 兩者其實有幾大分別,如果香港買呢兩件幾錢到?一陣香港買都差唔多價錢就揾黎搞。。。
隻手凍到乜都唔想做
其實有無邊啲好保暖嘅手套
Uniqlo 呢件 blocktech 正,但只限女裝,男裝個 cutting 完全失敗
https://www.uniqlo.com.hk/pc/zh_HK/product-detail.html?productCode=u0000000005442
行山徑同城市唔洗中筒都夠做

Vasque Breeze (自己著緊, 有低/中筒款, vibram megagrip底, goretex, 穩同舒服, 偏重)

不過你既行途買跑山鞋都得, 輕身d
Hoka One One 夠厚同彈
La Sportiva樣靚唔太貴

TNF ultra fastpack 消委會推介
Push
話時話而家vasque 邊到有。好似消失哂?
永安
竟然係永安,多唔多model?
大約3-4款啦 (尖東個間)
好多年前買過對zamberlan覺得好正,外型仲要靚仔,宜家唔知仲存唔存在。
第一樣嘢就係頂帽唔同咗,LT係一體式,AR係分開,如果你普通城市着就冇所謂
有樣嘢要注意就係你自己本身嘅衫多唔多有帽,如果有帽嘅話AR個領會頂住你Mid Layer啲衫頂帽
價錢方面我相信呢度九成九嘅巴打都係喺外國網買完再運返香港,因為香港定價大約係美國官網定價但美金兌十算,所以你人在溫哥華,仲方便
我都唔明,點解男裝個Cutting咁撚怪,我173,60KG,Size S個身啱,但袖長,膊位完全唔啱,要幫Size L先啱
推介La Sportiva
多謝巴打,好清楚,咁我諗應該beta lt 岩d,係差個arm pit zip,有埋就perfect
Btw有冇人知arcteryx 美國買係咪會再平過加拿大?因為黎緊都會去
ching 幾高幾重?
https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101568

想問下呢件去日本-10度左右頂唔頂到?
Thx a lot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞