羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
港島-炮
加拿大個定價本身已經平過美國
我atom lt Christmas sales 210 cad 入手
計翻1260 hkd
我都係親自去鋪頭睇
見到平就買

如果大家都係8折
Atom Lt
CA: 300 -> 240 CAD = 1440 HKD
US: 250 -> 200 USD = 1600 HKD

點計都係加拿大平
但加拿大beta lt 8折都hkd3400,有d 巴打買就2000hkd,其實佢地點買到咁平,香港買要幾錢?
同埋我試過m 碼,個袖會有d 太長,但s 碼係fit,但布d 驚midlayer 著唔到厚,我180cm高其實買s size會唔會太細?

巴打 Beta AR都只係3360hkd
你邊度搵到 beta lt 3400 hkd
呢度on top of tag price要比12% tax
You at Toronto?

落鋪頭買BF/Christmas Sales 會免sales tax

Sporting life 我記得sale係唔使比tax
我係vancouver, 只限落鋪,無online?因為鋪好多都賣晒,d 人好似唔駛錢咁。。。
Vancouver sales tax 5%
Toronto 先12%
你可以買完之後揀pick up in store?

有折再免稅咁抵⋯⋯係我都搶⋯⋯
其實上網買係一定最平

我今年BF後Cyber Sale 講緊 150 USD 入atom LT 靚色,220USD 入 Cerium LT hoody,both M size
我係黑白灰藍撚,atom LT hoody 買左Orion ,Cerium lt hoody 買左黑色
AR原價係貴過LT
前排加拿大入手
同埋勸巴打真係要試下先買,有好多巴打中左伏
我自己為例,Arc’除左shell, Kappa同atom AR係S, 其他我都要著M先岩size
同埋要了解自己要點著
shell 最煩
今日啱著shell,著左依件斯文款 SAWYER COAT

我今日都係atom LT, 香港用得最多係佢
我反係Gamma LT Hoody,但個袋個有件U記down vest 以防唔夠暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞