羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我都有你呢個combination但廢事咩多件野係袋
未試過ice breaker
但香港著既話, odlo 真心正
係咪得我唔鍾意插手落嬲袋?
覺得alpha/beta都無所謂
捕到呢件
168 64kg買咗件Beta ar s 覺得有啲大件
佢d fleece同base你著咩碼? 如果都係 s 就啱,佢預左你入面有mid layer
保守估計呢3年無試身買錯size 既人超過30人. 有d 係已經有一件Arcteryx 但係買另一個model 仍然會錯. 最好真係先試, 無個個model 就試trim , regular fitting 各一件. Shell 要另外試trim 同 regular fitting 各一件.
我有件alpha sv S 啱唔啱? 黑色未開未拆袋,因為想買beta AR . Alpha 無hand pocket
我係首頁寫關於Alpha 系唔recommend, 係因為上個post 有巴打買完先知靚野, 叫我係呢個post 提新手買alpha 系既問題, 就係無插手袋.

我自己都唔太鍾意無手袋, 去d 真係大風大雪既地方, 隻手無地方擺係好慘既事.
無試過fleece and base, 其實去過k11試過beta ar s 但香港無xs試 所以上網買唔敢博xs
果個咪係我.
件 alpha sv放係度又唔敢拆,係咪供奉。
不過成個outlook係幾靚,果個袋口V字位,個cutting又倒三角。
有冇hardshell褲推介? 隻腳比較短,喺米搵返日本牌子會岩身啲?
有無興趣放
佢hard shell 會比base / fleece大到半個碼,如果你beta ar s 只係覺得有少少大,咁你其實佢其他衫著S就中,佢越係外層個碼會越大,預你入面有衫, even trim fit 都係稍稍大。

所以如果無得試,就用呢個concept 買。
hardshell 如果通常香港著 (無 mid layer),咁買細一個size會更fit
着過兩次啦
唔該晒巴打
撞衫
覺唔覺個衫袖冇魔術貼較鬆緊好易跌落黎阻住隻手
我買個時冇諗 後悔中
我諗alpha個設計係預你右手插左邊袋,左手插右邊袋
其實咁樣仲方便你放野/攞野
插褲袋唔係仲舒服咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞