羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
去北歐做咩先?追光就一定唔夠,普通旅行還可以。尤其今年北歐完全唔涷
我11月尾上咗kiruna,around負15至負20度。我着danner light加羊毛襪啲腳趾涷到傻。
下次可以試下著兩對襪
冇辦法兩對襪太迫啦着唔到
有時有d地方真係要戴兩對手套著兩對襪
恭喜巴打加入gear撚行列
係咪講緊件偽atom
應該係
link?想睇睇款
唔知做特價未,真係咁差咩
屌好撚似atom
其實有道理,呢排d天氣我著Atom SL都有時覺得太熱
香港天氣根本九成時間都要著短䄂tee
Hard shell都著唔到 太焗
著atom 我 一件delta lt 搞掂 成week 都係 ,有風加件$99既 uniqlo wind jacket
atom sl好薄架咋
你當入商場做冷氣褸咁
而家先知有件atom SL , 同我件montbell U.L. thermawrap一樣40g
個件野我覺得係100wt -200wt fleece 之間既暖度不過 用coreloft 應該再暖D。
上年撞正bug折上折完9舊水多啲有件就買咗
個價又OK喎
不過講開呢D light weight 既synthetic insulation layer 個定位我覺得有D 尷尬,暖又唔係暖D light weight fleece 好多,個weight 又唔係有優勢,但就一定冇fleece 咁耐玩。
Atom SL 同我件 Delta LT 我體感差唔多暖,但我貪佢著上身好睇d😂
我都係折上折買~1K有找,都係black friday 前後d折黎
9舊我都想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞