小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
幫手撞警車同殺老豆果條友肯定係師父d人黎
呢個係彩蛋黎
反而覺得嗰度做多咗
5.諗諗下又似
佢只係ff自己殺人,其實殺3條友同殺thomas係同一個人?
我覺得最精彩 係到最尾上電視 引爆哂一切 果個感覺
Btw 最尾果幕 即係點?比人捉左?
Sorry for 我係蠢閪
有兩張joker彩色 poster, 有無人可換subway個張?

一係畀人捉左
一係全套劇都係佢ff
冇呢度都係純粹借人名既一套戲
宜家連果幕老豆老母訓底bruce企中間咁就變左elseworld
我見到細bruce果陣已經諗緊會唔會又死多次老豆老母
原來真係有
其實到底係老母痴到自己整張bruce老豆既相畀自己定老豆真係搞過佢老母再偽造文件?
有錢人咩都做得出
套戲有句對白,一個笑話好唔好笑係黎至主觀角度,其實呢句野係任何留白位都用得,萬能key,無特定對與錯,吹啤
佢最尾小醜上身既演法
係把聲陰聲陰氣 有d似女人咁既怪胎演法
我都有兩張彩色poster 希望有人交換
40蚊放今日屯門英皇0105場,有4張,2個連位
戲院都唔識做, 買兩張飛應該就俾兩張唔同既poster啦
套戲最後都好關鍵,
首先黑人醫生係咪個女社工? 好似樣

其次係佢問句 whats so funny?
前幾次主角都係想解釋自己有病,跟住比人打
今次就答,諗起個笑話,就殺左女醫生

已經唔再解釋同無差別殺人,
最後當左自己既悲劇係笑話,
已經係成形既喜歡造成混亂,混亂就是rules的joker
其實有唔同聲音樣貌先係正常社會

班大台撚成日想一言堂
Joker又話不了,原本國旗又不了
又叫人要著西裝好好睇睇

難聽講句
有班所謂覺醒中產成日講到自己幾偉大
核彈都唔割又走出黎偽勇武

但最早,因為受晒個社會既「業」而走出嚟個班係你地咩?

Joker套戲就係講仇富
貧富鬥爭做成既成個扭曲社會生態導致物極必反既因果循環

雖然而架場運動唔係講仇富
要對準政權

但唔該你班離地道德撚醒醒啦
套戲就係屌鳩Thomas Wayne 呢d有錢佬 / 政棍成日比幾多夢想/口號d窮人話會幫手改善世界
但又唔撚兌現承諾 / 得個講字

而架班人醒啦
出黎攬炒,叫你班人認清
咪再發d以為咁樣9up下就會世界好和平既夢

有班人認同又選擇咁樣表達係有人地認同既思想/意義
作為一個「民主」社會麻煩尊重下各派人表達既自由

但唔搞分化啦
最大共因數係防止「一國兩制3.0」
唔可以再比極權/軍權政府繼續擴大

驅逐共黨,光復香港🇭🇰
晌watchmen條時間線先唔駛死
之前都人人話黑旗代表恐怖主義
好鍾意佢成日跳舞, 次次跳都唔同原因
已賣出兩張
...Flashpoint?
直接死Bruce仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞