小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
開槍射返 taxi driver 羅拔迪尼路
exactly, 唔明有乜咁慘, 根本係佢本身on9 發白日夢。 大把人孤兒殘疾一樣活得精彩, 我真係一d都唔同情呢隻joker
套戲好多對白都好深刻
如果死既係我根本無人會care
最怕係政治正確令佢無得拎
希望到電影上映中後期會出埋某啲劇照既poster 我覺得比而家出既仲靚
係lift度同黑人女人扮開槍自轟個位
係向taxi driver 致敬
有冇睇到佢筆記寫咗呢句忍唔住喊
我睇完是失望,好簡單
如果套戲唔用蝙蝠俠做背景,成套戲改個名,這套戲好睇。男主角演得好,個故仔好好
但如果掛上蝙蝠俠,這個是蝙蝠俠的小丑,咁睇完好大落差,因為我印象中小丑是高智慧,有計謀,會令人恐懼,而不是on9,沖動,和令人覺得可憐
小丑應該是被迫上梁山,即你會明白點解佢要行這條路,做壞事做得來佢仍然覺得佢無做錯
但這個小丑完全唔係這回事,這個小丑會令人尷尬,令人覺得佢係失敗者,只會呻,只會埋怨
咁既童年唔慘?
細個俾人日打夜打 仲要綁係暖爐度玩
返工俾細路圍毆 老細唔信佢俾人圍毆 要扣佢人工賠廣告牌
阿媽精神病 朋友出賣佢 冇得做最鍾意既小丑工作
搭地鐵俾人打到仆街
係車度氹細路開心俾人阿媽鬧
咁既人生受既苦同精神壓抑多到
我自己好多位都想喊 好心up
佢係另一個版本既小丑
講一個邊緣人點樣俾社會壓迫到變做返自己
佢電視台既演講令到全城暴動
有時唔係高智慧就令人恐懼
本身人物脫變做返自己個份真誠 自我 都足以影響無數人
係佢個風潮令batman雙親死
呢個版本Joker好睇 TDK有智慧既都好睇
無人叫你用the dark knight 果套去睇
呢套睇trailer 都知係講佢既origin 一個人點比社會壓迫到癡左線 唔係講佢點同人鬥智鬥力 講佢點可憐係正路 只可以話係你用錯誤心態去睇套戲
今年marriage story 入面嘅Adam Driver聽聞係佢最大敵人同小丑一齊入威尼斯個部
第一點可以係左手係慣用手
但平時用開右手寫字 寫慣左
我都係
睇完走出商場
d鋪關晒,d人又暴動咁
然後成個商場又播緊d輕鬆愉快既音樂,果種襯托
呢個位做得好成功
我果場d人笑得勁仆街,完全體現人性
咁就唔好再蝙蝠俠故仔做背景,唔係單純dark knight, 由漫畫到之前的小丑都唔係on99
即如果下次有套野用ironman做背景,但ironman又唔串咀,又on9, 咁又錯心態?
明唔明咩叫角色設定,Peter parker 就一定係戇直單純,唔識溝女,下次蜘蛛俠周圍flirt女,又錯心態?
佢係套戲既最尾先成為joker呀 你expect 佢點高智商聰明法呀?
建議你睇下the killing joke 入面講既joker未做joker之前咪又係一直比人恰 on99咁
咪撚on9啦,睇美漫就係要接受角色有萬鳩幾個設定
唔洗講拍戲又要改個最易入口嘅設定
攬死一個觀念同廢老藍絲有咩分別?
咁套戲拍出嚟係好睇咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞