小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
睇完套戲好depress
係外國冇字幕睇,跟唔上個戲情,想問係精神病院拎到份報告係講咩,佢係領養定係點?佢老母本身真係有精神病自細虐待佢?
佢係成套戲開始之前入過精神病院 (係咁攞頭hum門)
雖然之後出院 但強制見心理輔導員 (個黑妹有講過類似 你肯定好唔想被逼翻嚟見我)
合理推測係因為個神經線問題而入院
但事實上套戲無直接講過原因
可能係因為其他問題都唔定
同埋佢偷睇老母封信又係講咩,係外國睇冇字幕跟唔上
話佢老母有病,同男朋友長期虐待領養返嚟既joker
同Thomas 講joker 係佢個仔,佢地活得好苦,需要幫助。
點解之後老母呢左入廁所joker 係出面係咁拍門佢地鬧交既,係鬧d 咩?唔該晒巴打
佢有殺兩母女
佢坐響度時背景係救護車聲
Tvb 劇情:
係咪真嫁媽咪~
係真嫁呀仔,我地相愛嫁~
不過唔講得俾人~
同香港現況差好撚遠,唔會再將兩件事 link up
We are all clowns
我屌joker 個人生真係悲撚到
我係唔怕死ge痴線佬🤡🤪
有心理準備係咩片但冇預期係咁嘅劇情
絕對需要二刷當你知佢係一套點樣嘅片之後
我一開始都預期後面會有佢點痴線法
原來真係純講個人嘅轉變 1個人獨腳戲
係食字gag
The Dark Knight Returns

https://youtu.be/9XOFIHJ3Vsk
調返轉講
如果佢係高智商嘅就唔會撈得咁霉
個人生自然無咁多悲劇 起碼棟篤笑會成功先
呢個joker點砌都砌唔到高智商人設落去
你真係有睇?
成套戲幾時掛上batman 個名
屌你老味真係有人玩電話,喺度覆WhatsApp。光撚到仆街
香港人的人生何嘗唔係
我覺得幾似自己🤡
唔夠高開門真係笑左出聲
但佢呢個精神病人既設定反而產生另一種恐懼
因為你唔會估到癲佬下一步會做咩
就好似你以爲佢會殺埋個侏儒咩 佢又唔殺
你以為佢knock knock之後係拎把槍
點知係拎本notebook出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞