小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
下有嫁咩!!
我就係奇撚怪小丑咁嘅款都有女,你叫 毒撚 情何以堪
其實唔好抱住佢係batman 入面既joker心態去睇,
當係一個社會悲劇去睇就最正確。

好多人話失望,九成係睇左之前戈幾集batman,
以為呢套係打打殺殺為主,所以咪會有落差囉。

明明呢套係breaking bad 類劇情片,
你當佢係avengers 動作片,點會覺得佢好睇呀

平時好少打咁多字,見到d 人話睇完失望,真係覺得好可惜。
成套戲雖然無話有超級高潮位,但劇情一環扣一環咁描述男主角成魔之路,成件事好smooth 咁去,唔經唔覺就睇左成兩粒鐘。男主角演技真係癲,一個人帶起成套戲,好耐無見到d 咁癲既演員
佢將之前嘅FF(現場睇表演)撈埋左入去
以為自己偶像會肯定自己
點知換嚟嘅係偶像嘅全盤否定(棟篤笑+殺金融狗)
於是由原本諗住9up完後自殺變左殺佢
唔知點解呢幕見佢係發自內心既開心,望住條街混亂個下,我都係同佢一樣有種好開心好舒暢既感覺,最後大家支持佢起身個下我仲好感動

但我條女話我咁樣係明顯有反社會人格
好多mk仔同睇開爆谷電影既人抱住睇英雄片心態去睇,點知係文戲所以覺得悶,我睇個場好多人玩電話同訓教,真心覺得悲哀 佢地完全都無嘗試去感受下主角個心境
尋日睇完
好沈重
有冇人睇IMAX
覺得imax如何
漫畫撚表示.....

Joker神秘在過去背景

但呢套就講背景講身世....

算啦...反正joker唔止一個
重睇多次啦

去左救雙面人呀
bgm 一流
你睇唔睇得明個ending 架
有可能係成套戲都係佢自己ff岀黎架咋
咁killing joke 較有講joker origin啦
有講偉恩父母被暴徒所殺,都仲FF?

佢揀救女叫Gordon救雙面人,點知Joker 調咗包
Joker 將男女位置調轉咗
Batman想救女,但救錯咗個男

利申:重睇咗
有得揮
係咪 梅利, I love you 嗰段?
幻想,下一鏡頭係joker望住電視
應該係ff
同River都唔似樣既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞