小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
佢老母張相呀
我睇果陣,直頭有人開住喇叭黎聽語音信息
你知套戲文戲多,幾撚靜嫁啦
攪到成場都聽到個信息,真係痴撚線
如果Rooney Mara 做個鄰居阿媽 會唔會更加正
簡直係神作啦,JP演技冇得彈。好多獨腳戲嘅位令我諗起taxi driver嘅travis。加上又真係有羅拔迪尼路。

Arthur同細個bruce wayne初相見嗰幕都好正,用呢個方式安排呢對宿敵相遇(當然呢套世界觀bruce會唔會做batman都唔知啦)

仲有Arthur真正變成joker同bruce父母被殺係同一個晚上,呢個位幾巧思,joker同batman呢一對係互相成就咗大家。
That's Life?
相反 完場個陣我男朋友表示唔知睇咗啲乜
同我睇首場啲人真係好大分別
首場全部真係專心睇戲 冇電話聲冇傾計冇食嘢
淨係得跌槍嗰個位笑
但應該係扮笑喎
佢出到去之後即刻收聲唔笑
好明顯佢根本就唔想笑
你男朋友係咪睇開爆谷片
又或者成套戲嘅所有劇情,都只係精神病院嘅一個痴線佬幻想出嚟?
傾向係Arthur 老母ff多啲
Arthur 唔著衫用力摙對鞋嗰幕,可以睇到Arthur 背脊有啲疤痕係到。
應該係細個比人虐待留低既疤痕黎(定抑或係開頭比人打既瘀傷黎?
不過都有可能兩邊都係真,Arthur 老母同Thomas 有過一段情(所以有張相係到),但Arthur 依然係養子
Agger 有d位真係睇到想喊
佢係地鐵 忍唔到笑之後被人打個幕
佢上台表演講棟篤笑 但病發忍唔到笑個幕都係
好心up
點解佢要殺佢老母?
病真係唔係自己控制到幾時發作 好身同感受
睇到張卡明明寫住話要俾返佢 張卡除左少少巢之外係好乾淨 就知張卡唔係用過好多次 仲好俾心機過咗膠 係預咗長期用
個女人睇完直接攬住個仔 唔睇Authur 唔比返張卡佢 唔再同佢講野 果下真係好直接咁喊咗
可能係我諗太多 但係我覺得果短短幾分鐘已經好表達到精神病人面對社會嘅時候遇到嘅冷漠
每次見到佢笑我都想佢快D停笑 好為佢難過 見到佢俾人誤會真係好心up
Arthur*
唔得,joker 就係要政治唔正確,黑人做窮人stereotype 先係正路

隣居、巴士母子、醫院文員、黑妹社工
周星星童年都係咁過
所以佢啲戲先咁深入
佢老母一路貶低佢 一路無視佢嘅唔開心 一路有意無意地逼佢扮開心做「開心仔」 甚至佢怪笑病嘅原因都係因為佢老母個妄想症無視佢被虐待嘅事實 然後個老母話依個病係佢嘅問題
佢成世人咁唔開心 佢老母一定脫離唔到關係 咁你話殺唔殺
主持,佢係醫院睇電視自己表演時,已經由快樂變成憤怒,show入面講到明「你唔應該播我片。」

應該唔係一時衝動
留白位勁到佢係咪我地一直熟知嘅小丑都唔肯定。
真係好似邊個batman世界講小丑有6個咁。
出dc logo

今次字幕係荷理活入要最快最短個批
第一次見佢忍笑我已經喊左
痴撚線嫁點解可以咁好戲

beautiful
我覺得係呀媽覺得個女煩,條友又望住呀女,呀媽就以為煩到人,所以是9但俾個打撚死我個反應,表示個女煩到我想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞