小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
我覺得果個應該係一種幻想,幻想自己重穫自由。戲裡面摻雜咗將真真假假嘅情節。
血腳印好似ending先有
殺左個黑妹社工走佬
JP其實得唔夠20%機會拍續集

個導演不停為jp改劇本先引到佢拍

呢套真係唔好望有續集
有呢個可能。。因為之前已經交待咗唔係佢嘅仔,但編劇仲要用多一個鏡頭拍張相,應該唔會特登咁多餘。不過如果真係同Batman 兄弟,正邪雙子,又幾點題。。

想知依張海報仲有冇得派
Btw有冇人放
千期唔好有續集
導演講咗冇續集
當taxi driver 咁睇就fit晒架喇
唉... 香港都有好多好似小丑咁無朋友或好少朋友,返工比人恰,又無女無錢既可憐蟲
如果比把槍佢哋一樣都會咁
包括我自己
真係好勁
單靠佢眼神 我已經感受到佢好辛苦
睇既過程個心哽住哽住
可能一時無心之失 講錯野 會令人咁痛苦
最sad係佢咁努力維護佢媽 結果親手了結佢
[重新推出]三毛最新分化方法 - 分別扮演最激的勇武 同 最左膠的和理非製做分化
https://lih.kg/1630313
好睇
不過撞正有條on9仔全程由頭笑到尾 好撚on9
同條唔熟DC嘅女睇已經係個大錯誤啦
我隔離嗰個食嘢食到尾 係又笑唔係又笑 破壞曬成套嘢觀感
小丑同Batman係審訊室個場
佢話曾經有段時間以為Dent係Batman
當依個世界漠視你,而你亦冇能力改變佢
甚至身邊再冇任何事物可以聯繫

摧毁破壞係唯一可以做的事
雖然好鐘意呢d戲
不過真係都幾驚演員會走火入魔
the killing joke差呢套百幾條街
想請問下最後首歌叫咩名 歌詞大概係講淺踏其他人夢想
冇被壓抑過嘅人就會覺得好一般
有精神病/被壓抑過嘅人就會深刻
我就睇到好爽

係虛實都好 你鍾意點諗就點諗
被謊言幻想呃自己 呃到自己開心咪得
就好似我知套戲係假 我覺得開心就得

開頭個黑人媽媽睇完張卡 冇俾返佢仲要攬實個仔 我即刻喊咗
唔理解 唔肯比善意 有精神病嘅人日日就係咁俾人看待

想推薦比人睇 但係我覺得依套唔係個個都會覺得好睇嘅一套戲 就好似天氣之子一樣
You won’t understand.
成套戲個節奏令人抖唔到氣,一去到上電視射死條友我反而有好舒暢嘅感覺

我睇到去上電視joker 講完knock knock個下有人電話響
我相反,到個細路講自己名+雙親死個幕,女友即刻係咁震我隻手表示佢認得Batman同個名場面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞