小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
唔記得有marriage story,Adam Driver
話說Knives Out 評價好似幾好但又唔似奧斯卡會揀ge戲
The Lighthouse 都唔似
呢套都冇?
呢套11月先全球上映同埋呢套Netflix 嘅喎
屌自膠睇錯marriage story
我個人認為佢殺男主持 係因為佢係想自殺前睇到自己筆記個句 我希望自己既死比人生更有價值 呢下 令佢改變主意要殺男主持而唔殺
我嗰場勁多人睇到訓著咗
正常
其實電影交代既野黎講無從判斷
Thomas Wayne後生時做錯事,用錢財搞店一切,迫老母簽文件
老母比Thomas Wayne迫到痴線,就入左去精神病院
幾精彩喎 果班人係咪睇開爆谷片多
JP演技真係好到嚇死人
每次見佢盡力想忍住自己既大笑症都睇到眼濕濕
然後望住佢逐漸因為受壓迫而崩潰真係覺得好慘

套戲有好多笑位其實都係笑尻Arthur既位黎
諗深一層笑左既觀眾其實都係壓迫Arthur既幫兇
完全唔明笑得出嗰啲人係咩心態
正常都唔會笑
Jojo 上唔到bp啦 題材唔啱
最經典係Arthur用手去整Batman smile face嗰吓好震撼
因為你知嗰個小朋友就係batman
PTA係咪今年有新戲?
最後嗰幕喺精神病院走廊佢行路係咪有血跡
好多煙
如果多d慢鏡(好似最後riot咁) 同多d 模糊既光
就好王家衛
有冇人發現原來Bradley Cooper有份監制
諗緊佢係咪殺左個護士
都估到實有人咩都唔知就入場睇,跟住話中伏
好大可能仲要係當佢係垃圾咁狂踩,血跡集中腳底
對應社福主任最後一次對話,話大家都係 like a shit

正常社會,社福主任傾計,比藥你食
精神病院,醫生
可能小丑搵到屬於自己的藥物,就係殺人
TDKR入面batman講任何人都可以係Batman
果然係兩兄弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞