小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
根本一樣
一齊落去啦
嗰個位笑得下話
thomas頂多係離地,但應該係真心想幫人
中出即飛+迫人簽保密呢啲都係joker老母單方面講法
但張相點解釋好
老母寫比自己?
老實講 有錢人絕對做得岀依d野
呢套電影版慘好多,童年被虐待,造成創傷後障礙,精神錯亂,不受控咁笑。係由出世慘到現在。
個人10分俾8.5
幾鐘意
核彈都唔割,joker?不了
好好睇 演技 套戲嘅表達方式都好引人入勝 好值得研究

我覺得唔應該同killing joke/ the dark knight嘅joker去比較

三個joker都係唔同嘅角色 有唔同嘅理念
冇可能直接比較
唔好帶住呢啲包袱去睇
今次呢個joker就只係一個精神病人
不過無損呢套戲嘅可觀性
角色嘅描寫 演出都好出色

另外唔好幾套戲擺落香港嘅情況
絕對唔一樣
套戲亦冇美化 justify示威者
唔好拎錯嚟打飛機
代入joker佢哋觀點嚟睇咪有可能
呢套就咁睇都係跟返大善人設定,而且客觀證據都係講緊joker老母自己妄想出嚟
我地係hunger games

hunger games

節奏唔快 但戲情緊湊 好intense
冇一個位可以放鬆到
都幾沉重嘅一套戲
由佢係電視訪問一口咬定joker有仇富思想已經睇得出佢根本睇唔起窮人,唔會係真心想幫佢地,只係想拎下credit姐
佢段訪問真係太撚似而家班仆街開記招啲回應
真係好難代入到佢係個好人先
唔好咁大期望 只可以講演得好好
個故事略為平淡
成套戲最大疑點:
究竟thomas有冇搞大左joker老母個肚
同意,呢個係悲慘故事
而套戲無特別偏幫邊邊
只係客觀講左件事出黎
而香港比起joker更需要Batman
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞