小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
喜戲既中心就係建立係別人痛苦(joker)上
早段已經有突登閃左一下Arthur 撞個頭去白色房既門到
如果社福機構同精神病院個黑妹係同一個人既話
就真係正如佢所講只係想起一個joke所以笑
有呢張,想換 subway

認真問,邊間房? 係街、屋企定公司?
我講緊「光鮮清潔發藍」既「純白色」喎
joker好似昏迷緊
早段有閃左一下
係同黑妹講野既精神病院既房門
會會由頭到尾都係佢見緊個醫生
所以我偏向成套戲係一個joke
買左飛聽日睇
我都諗過係咪全部FF
一個joke既意思係?
成部電影係妄想內容?
精神人唔應該會有手扣,而係水袖向後縛,佢一定犯咗法
無特別講有無殺到,俾觀眾自己諗。
佢自己採排talk show個part 好撚正
由電視機聲再變到FF觀眾聲,到最後講笑話再自殺
睇到我
無帶期望同唔知任何劇情下睇 好睇
你理解能力都幾有問題,完全曲解曬我意思
我係話英雄電影勝在夠多元化,即係拍到大堆頭又得,文藝片又得,cult片恐怖片都得,根本無所謂嘅必收元素
早段閃個下我已經係咁諗
最尾竟然呼應番

但其實係咪佢FF都好, 佢個message都好清晰
就係某人嘅tragedy就另一人嘅comedy
點解最後喺白色房,上咗手扣但可以食煙
犯/精神病人可以咁free㗎咩
定係最後一幕都係ff
Gotham 精精病院同監獄不嬲free過7仔
自己ff咗一個origin出嚟,符合翻joker個來源係未知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞