小丑joker討論區2(切勿將戲代入現實)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
Push
有啲位睇到我心寒
男主角演得好好
見到有人將呢套戲同tdk比較真係得啖笑
兩套戲性質都唔同 根本就無可比性
Tdk係一套英雄電影 講batman 同joker鬥智鬥力 入面個joker仲係完全體黎 而joker呢套戲係一個角色描寫電影 呢個joker去到套戲最尾先真正成為joker 邊可以咁直接比較?

送上Run, Billy, Run!!
一條友由頭carry 到尾
I used to think my life is a tragedy, but now I realized it's a comedy
覺得同hunter入面被蟻食重生後仍保留意識既地下大佬一樣
個人鄭重聲明及呼籲,香港人蒙面還蒙面,請勿cosplay Joker或戴上小醜面具
https://lih.kg/1617288
講緊支那?
可能係對他人嚟講係喜劇,嘲笑悲慘既人
btw句嘢原本好似係卓別林講嘅
雖然改左少少
上一串有人提到the killing joke
我係睇過the killing joke再睇呢套,所以覺得個故事一般
呢套將joker設定成弱勢社群一份子比較難代入,而tkj版真係一個普通人遇到最仆街一日先轉化
但事實上戈登都無因為最仆街一日而變仆街
呢樣先最沖擊
i thought jared leto's joker was a tragedy
now i know its a comedy
完全同意,
套戲發生之前主角既嗰半世人已經係一個悲劇。
喜劇悲劇一線之差 星爺啲戲好多都是悲劇

有多一張依幅
有冇人想換
睇完好心痛
Joker誕生真係葛咸城嘅共業黎
政府cut福利cut藥,有錢佬蝦蝦霸霸
死飛仔圍毆搶劫,仆街同事送槍設局
童年比老母同條仔虐待,主持同觀眾只識得恥笑佢
以上每一幕都睇到嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞