Canon用戶討論區(14) 大三元都外變焦 係咪傻撚左?

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
係呀第一次買 無跟到kit鏡
再望下先 感謝巴打
我最重既機+鏡係eos r +rf 24 70 f2.8
呢個組合用gitzo 1545t 82TQD夠唔夠做?
或者有無其他腳架推介?
夠啦 再大啲上到400 太大嘅話唔係錢嘅問題 你都唔想拎出街啦
想問問各位師兄
大家會選
70200 f2.8 IS III 定 100400 f4.55.6 IS II
用落 5D4
影咩先
其實最擔心係鏡頭向下斜角影既時候,雲台會唔穩撐唔住,因為24 70太重啦,成部機前重後輕
我都想問
Rp加2870點做好
咬得住 2470雖然都大 但鏡頭黎講叫細 通常400 600 800嗰啲會有個圈喺鏡頭度做平衡 唔洗擔心 個雲台比你想象中勁好多
放 sigma 85mm art 全齊
今年2月買 7550 連b+W
現放6000
無時間影 有冇巴打接收
多數影景同sport
我會選 70200

想請問以個型號腳架好唔好用?
我見200左右。好似好抵
垃圾嚟
咁有無平靚正好似咁的款、脚架介紹一下
影相定拍片?
小弟新入坑唔係好熟CANON 操作想問一問兩樣野

影左十日八日, 發現兩個問題令我有D唔就手
AV MODE入面
1 ) AEL (即曝光鎖果粒* 掣 )有無得 release ?
例如測左一次覺得唔係好岩想部機自己再測鬆唔到,只能不停禁 *掣去試, 舊有OM機可以鬆左佢,另外朋友部FUJI都可以鬆

2 ) 曝光補償要AF 半按先可以調教 +/- , 可唔可以未半按快門前已經做到調 +/- ?

感謝大家
咩筆直先?
拍片,影相?
影相多。for ESO M相機。方便旅行。。thank
筆直5舊水左右
Manfrotto
thank去超超先
想問如果買行貨機上三陽/四寶安唔安全?
我見好多人都係上去買水貨
thanks
有枝叫tripod hero 唔記得咩牌子 我買貴都係3舊幾
thank師兄。
我睇到 100400個支係4級IS
70200 係3.5級 其實上手用有冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞