Canon用戶討論區(14) 大三元都外變焦 係咪傻撚左?

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
騰龍 35.4

有35L ii 9成實力
O記m43用家對m6 ii幾有興趣,請問有冇推介邊d鏡頭必入/伏?
另外想問下m6 ii產地係邊?qc上近期大貨有冇嗱位需要注意?
謝謝回覆🙏🏻🙏🏻
必入鏡頭efm 22mm f2 有錢可以入埋1122 伏鏡就冇咩嘅 不過如果你影開 1545kit可以唔入 冇咩用 generally m鏡都唔錯 幾間副廠都準備出新m鏡 可以留意下
QC冇研究 canon不嬲做得好
樓豬自己都好撚期望m5 mk2 希望佢出
Sensor
R用5D4 sensor RP用6D2 sensor 爭天同地 同埋RP舊電垃圾到爆屎
如果你影相呢 就買R啦 又唔貴 如果你拍片呢 我勸你就咪撚買canon啦 買sony或者L mount alliance 啦
呢個canon真係計哂數,因為用同一款電,5d3既舊用家一定揀R... 電子IS變crop機都可以接受,不過無100fps真係好戇居...
有冇R巴打 有用開sigma 28/1.4

用完一輪會唔會重到唔想再用

睇左好多sample 呢支真係quality 好勁 但真係好重
轉接環唔係插到ef鏡咩
Thanks師兄,早排上過isquare玩過,個對焦反應真係幾快
rf 1535 有冇巴打買左 畫質點
同埋見test 有少少暗角 係唔係開lens correction 就冇哂?
但如果又係向下反mon就真係死得。
呢個年代畫質係基本 何況canon係全球最大副廠鏡廠 暗角執相㩒個制就得
哩到應該得我買左

唔會好用過24L 同 痴線過24 art
我$7380 入手可以去馬

利申你講到既canon定 我都買過或者keep 緊
1122 22 28macro 同32.4 都唔差
利申你講到既canon定 我都買過或者keep 緊
霸氣
Rich
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞