Canon用戶討論區(14) 大三元都外變焦 係咪傻撚左?

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
400 4級震過200 3.5級
有道理 用70200再crop 相好似更好
兩回事。。。
我明 所以好糾結
淨係得一支揀,點都係70-200實用,大百係日光鏡,室內完全唔掂,而且70200可以加2x, 係對焦爭啲,畫質絕對ok
同意樓上。主要係「只」用一支鏡。
Canon EOS-1D X Mark III specifications (rumoured):

28.1mp full-frame CMOS
Up to 30fps still shooting
Dual DIGIC 9 (This would be the first time the 1D series would introduce a new processor)
IBIS
New and larger rear LCD, the source said it looked brighter too.
February announcement

初步流兇

一野谷到每秒三十飛但有塊反光板都做到?
單反極限
聽我講儲錢直上 282 / 105ART + 228
30飛*28MP 近
30*30MB 900MB/S

用CFAST 卡都唔得啦......

真係咁勁 我即買
xqd係咪快啲? 仲要睇埋buffet
2代用 CFAST
3化 唔會轉 啦
好似富士咁crop 左啦
電子快門先會30
機械極限係16左右就停
cfexpress 啦。。。仲cfast

gb 幾一秒無難度

對上一次流出係用CFExpress
24mp合理啲 6K接近唔洗crop

Full read out
咁應該係電子快門 30fps 機械快門16-8fps
幾時出rf版 100mm macro
二手
24-70 F4 IS 定24-105 F4 IS好
影相2470 拍片24105
求教, 點解呢?
四寶無咩問題, 同一家正常相機店無分別, 但去得就盡量現金, 咩卡都有手續費
影相求畫質 拍片求方便
但困惑緊二手5d3 定A7ii 好
窮學生只好買二手6500-7000內
為低光表現同對焦快 準
thanks ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞