《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
Kitty已經比左帽比主角戴

唔撚係掛
唔好sad end please
唔要收好人卡做ending
麻煩f加速
我求其揀啲野食,就返埋去。講真,我無咩胃口……

我返到去,Kitty已經好有禮拜咁講聲「我去拎嘢食。」,然後好有儀態咁企起身。

睇佢一身高貴嘅打扮,我諗我真係配佢唔起……

身處嘅餐廳,都唔係我所負擔得起,我只係一個公屋窮撚。

越諗,我個心就越灰。

依家嘅Kitty,先係真正嘅佢。

以前一直同佢同埋啲平民嘢,無錯,係開心,佢都好開心。

但呢個唔係佢應該有嘅世界,現實中無咁多韓劇,無咁多有錢仔追窮女,更加無有錢女同窮撚一齊。

因為兩個世界嘅鴻溝實在太大,我頭先所講,感情係需要交集。

我吔終有一日因為世界唔同,而無咗交集。

Kitty拎咗野食返嚟之後,就開始食,過程當中甚少言談,令我覺得好唔習慣。

因為平時係出面食茶餐廳嘅時候,我都係同Kitty一路有講有笑,氣氛好和諧。

「今日…咁少嘢講嘅?」我唔想我哋最後一次見面,都要咁樣。

「無呀,我平時嚟呢啲餐廳,都係咁樣。」佢輕輕用刀切佢份牛排,然後放入佢迷人嘅小嘴入面。

隱約見到佢嘅嘴唇上面,好似有唇膏。平時素來唔化妝嘅佢,竟然會化妝……

「你今日真係好唔同,變得更加高貴。」我真心讚美佢。

「係咩,哈哈?」佢臉上泛起陣陣嘅笑容。

「你今日都著到好靚仔呀,平時你都唔會著襯衫嘅。」佢笑我。

我陪笑道,「咁今日食高級嘢,點可以著茶餐廳嘅look嚟呀?」

一瞬間,我哋好似返翻去以前打打鬧鬧嘅時候。
追到live
可唔可以快少少同長少少....我隔左幾日入黎都仲係果個情節位
唔想再睇 睇到個心那住那住咁痛
皮已正
求加速😭希望唔好sad end😭
加油呀!!
好sad
好可憐既主角
Posh
唉 現實
.
.
我哋雖然好開心,佢都無頭先嘅咁拘謹。

雖然我哋性格上面好似咩事都無,但係外型上面睇,我哋都變緊。

有陣時改變並唔係要發生好大件事,又或者成個人唔同曬,先係改變。

好多時候,改變——係累積而成。

一點點嘅改變,自己並唔發覺,當我哋察覺嘅時候,已經變咗好多。

甚至返唔到轉頭,絕大部分嘅人都唔察覺到呢啲細微嘅轉變。

好多嘢,係我哋不知不覺間,變到唔再係我哋熟悉嘅模樣。

呢餐飯,食咗我幾個月嘅零用。

但對Kitty嚟講,呢啲錢唔算得係咩。

「可唔可以陪我去行下海旁?」Kitty眼神入面流露出種種不捨。

唔知係咪我會錯意,我不敢多想,然後胡亂答應。

我哋去港澳碼頭附近嘅海旁,嗰邊有車返去佢屋佐喎,呢句Kitty講架!!

其實Kitty搭的士都得啦,咩話有無車返去呀,我覺得呢啲都係籍口姐。

有錢搭咩都得啦。
樓主又唔出文
我哋肩並肩地行緊海旁,硬係覺得好唔自然,就算頭先食飯傾得幾開心都好。

一到呢啲曖昧嘅時候,都會覺得唔自然。

我第一次同女仔一齊行海旁,平時點會嚟呢啲地方呀?

嚟親都係成雙成對嘅,自己一個又無必要嚟。

係海旁度,有好多情侶依偎係彼此懷抱度,更加有啲大無廝樣咁係度錫嚟鍚去。

我哋兩個係度睇到眼都凸埋,唔知點算好。

咁都有幾對拖下手仔咁,咁咪幾好。

跑緊步嘅,都不忘望下Kitty,甚至回頭望下。

咁又係嘅,Kitty穿到咁高貴,嚟行海旁係有啲失調,難怪會引人注目。

「係呢......你會唔會再返嚟呀?」我差唔多成餐飯都無提過呢件事,但再唔問,就會有遺憾。

「會呀,但唔知幾時。」

Kitty撥一撥佢被海風吹亂嘅頭髮,加上一身雪白嘅裝扮,係呢個昏暗嘅海旁入面,更顯得鮮豔無比。

「咁我係咪再無機會見到你?」就算俾佢覺得白痴,我都忍唔住要問。

因為我唔想見佢唔到,如果唔係因為補習社,我同Kitty根本無機會接觸到。

我知道,如果之後無機會見,無機會聯絡,可能咁就一世......

「傻啦,我仲會返嚟架嘛,就算我係其他地方,都可以keep住聯絡姐。」
有幾多人睇緊 我知已經少咗好多人

但我今晚會出埋呢一部嘅結局

然後去開二部曲
有幾多人睇緊 我知已經少咗好多人

但我今晚會出埋呢一部嘅結局

然後去開二部曲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞