《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
會唔會係樓主自己真人真事改編

有啲係真嘅
試下快撚d出文好唔好

我仲有19個加速篇
我會盡快出曬佢
加速 樓豬加油!!!
試下快撚d出文好唔好

我仲有19個加速篇
我會盡快出曬佢

巴打係我見過出文最快既人
試下快撚d出文好唔好

我仲有19個加速篇
我會盡快出曬佢

佢呢排先出得特別快
試下快撚d出文好唔好

我仲有19個加速篇
我會盡快出曬佢

佢呢排先出得特別快

快到呢 睇黎要棄故一個月
會唔會係樓主自己真人真事改編

有啲係真嘅

講少少嚟聽聽
冇睇一排追番終於live
樓主所謂既加速得幾篇 咁叫加速篇咩
樓主所謂既加速得幾篇 咁叫加速篇咩

sorry呀 我真心唔係想拖你哋文架
其實我係呢邊都好多嘢做 雖然無打工,但有參加社團,所以會比較忙
加上自己讀緊double degree,所以啲堂幾乎滿曬
我之前會諗住加速係因為嗰個禮拜六日咁啱無嘢做,點知又出咗啲事
我呢兩日仲忙緊實習啲嘢,所以
我一直都唔想講呢啲嘢,因為我唔想用忙嚟做拖文嘅藉口。

畢竟係我應承大家先,我無兌現到我自己嘅承諾係我唔啱。
但係我一有時間就第一時間出文,例如中午食飯會用手機打文啦,上堂無聊都會打。
我依家講出嚟只係想大家體諒下
我會盡量出多啲文架啦 但係我都想保持個質秦俾大家,唔想求其出貨仔就算
真心好對唔住
巴打係台灣讀緊咩
加速篇28

我好早就起咗身,我望一望個時間,只不過係早上8點左右。

對於一個無返學嘅人嚟講,8點鐘起身真係奇蹟,平時無12點都唔好叫我起身。

如果係平時返學嘅話,應該係遲咗到架啦。

之前我8點鐘醒嘅話,我會即刻瞓返。但係依家我完全醒咗,好精神。

我望住部手機,Kitty嘅icon係同一個女仔嘅合照,相片入面嘅佢,依舊清純,笑容都係咁清新甜美。

好似一切都好熟悉咁,但我哋好似靜止咗咁,郁都無郁過。

我將對話拉返上去,唔洗好多,只係小小咋。

明明之前大家仲有講有笑,仲sd個得意嘅表情符號,氣氛都幾好呀,幾甜下。

下一個回覆,已經係『唔好嬲啦。』

再下一個回覆,就係『聽日加油』

好諷刺。

我笑咗……

我連吞一啖口水都覺得苦……呼吸亦都好唔暢順,個心好似戚戚然咁,好辛苦。

呢種痛…我第一次感受,但係痛到我唔想再試多次。

我笑,係因為我心入面好苦。

我唔明點解可以咁,對話內容嘅我哋,明明都仲係好開心,點解下一個回覆就變成咁?

我好想喊,好多嘢屈咗係個心入面。

但係我喊唔出…我無辦法令淚水流出嚟。

我知道好痛…卻流唔出半滴眼淚。
巴打係台灣讀緊咩

可唔可以唔講 驚自爆
巴打係台灣讀緊咩

可唔可以唔講 驚自爆

唔講得都無問題嘅 我好奇下啫
同埋寫完之後會唔會講翻有邊part係真
巴打係咪大二?我台中讀緊!
見樓主咁慘就體諒下你啦 between等你d文等到好辛苦 但係唔會棄故
加速篇29

我已經完全無曬心機去考試,可能你會話咁on9架,考緊試嘅時候就唔好諗埋啲兒女私情啦。

係男人嘅就生生情情,考好啲佢,咪撚係度叫春。

呢個係我係連登開post得出嚟嘅結論……

係架…我真係咁on9,理性係同我講緊要我準備好心情去考試,考返好個成績俾Kitty睇,一齊入u。

但人係感性嘅動物,心情一低落真係做咩都提唔起勁,我就係一個咁嘅人,無動力就唔想做。

如果唔係我都唔會懶足咁多年啦係咪?

但我知道,我始終都要提起精神,但當下真係做唔到──我需要時間。

係中午嘅時候,去洗個面,刷個牙,飲罐咖啡提下神。

唔知係咪呢幾個鐘有諗通下,轉一轉個心態又好返啲。

當下真係好唔開心,但慢慢諗正面啲,啲動力就慢慢返緊嚟。

我都抖擻一下精神,好有衝勁咁出門口。

但去到考場,見到好多著便服嘅學生,嗰一股緊張感,又再返過嚟。

呢個緊張感持續到我考完oral。

我出到嚟,覺得自己不過不失咁啦,有嗲過幾句,但又無係咁搶嘢講,都覺得自己有講到重點。

一出到嚟,覺得自己考得唔差呀,心中有啲放鬆嘅感覺…同有啲開心。

呢一刻…我掛住Kitty,我想同佢分享此刻嘅感受。

我拎起手機check下佢last on係幾時,再考慮下搵唔搵佢好……

一打開Kitty嘅chat room,見到Kitty係度『輸入中…』!
見樓主咁慘就體諒下你啦 between等你d文等到好辛苦 但係唔會棄故

多謝你 你都屌得啱嘅
我越寫越慢,同拖...真係會悶親大家

多謝你 你都屌得啱嘅
我越寫越慢,同拖...真係會悶親大家

總之得閒就打文
加速
加速篇30

然後Kitty忽然間停住咗,我諗一定係佢見到我上線中,所以嚇親佢啦。

我即刻熄whatsapp,等佢唔好咁緊張先!

然後我係度等,滿心歡喜地等Kitty諗住同我講咩。

我將手機收入褲裝入面,好瀟灑咁走係回家路上。

我心裡強忍住想拎手機出嚟衝動,然後一邊諗Kitty究竟諗住同我講咩。

我瞬間諗咗好多版本,但多數都係鳩的。

我一直期待手機嘅震動,點知久久都未見有。

心諗:係咪頭先震咗,行緊路嘅時候唔覺呢?

可惜……我拎部手機出嚟,發現係咩都無。

我打開whatsapp, Kitty早係嗰個時候off咗,姐係我白等。

Whatsapp女仔,係一場攻防線,互相猜測人哋諗咩,換言之,姐係捉心理。

由MSN年代,我哋已經做緊呢樣嘢,係status上面,估人哋諗緊咩。

呢一個動作,只不過延伸落嚟whatsapp姐。

以前有忙碌中,你會諗人哋忙緊呀之類…

依家whatsapp都相類似,但係打開嘅次數多咗。

自從嗰一次之後,我都有間唔中睇下Kitty whatsapp,但係都無理到我。

直至我考完成個DSE……
如果鐘意小弟呢個故嘅,可以幫幫手撳個正皮,或者留言俾我知好唔好睇呀
巴打係咪大二?我台中讀緊!

唔係 我都係台中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞