《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
加速篇5
「你咁講,我又何嘗唔係呀?我比你更加唔想長大。」好認真,我都好認同架。

「做男人更加大壓力,咩都要靠自己,起碼你有個好嘅屋企,唔洗為三餐走嚟走去。」

「我好多嘢都要靠自己,我淨係要處理根本需求都成問題,衣食住行,樣樣都要諗,依家我係唔洗面對姐,但將來我點都要面對。」

我真係諗都唔敢諗,我將來可以點算。

考到大學又點?出到嚟做嘢有好好多咩?又未必見得,反而上到大學負擔更加大。

「所以我都想你讀好啲書。」Kitty語重深長咁講,呢一次係我哋第一次傾到咁深入嘅問題。

「呀水,我信你得架!」Kitty好肯定咁講。

「其實你唔係差架,你又唔係蠢,你肯努力嘅,其實好多事都會成功。」

無嘢俾Kitty嘅肯定更令我感到自豪,想要發奮。

一個毒撚,有人鼓勵佢,終有一日,佢唔會再係毒撚!

「但我讀書真係唔掂喎。」我真心地說,臨考DSE,自己有幾多斤兩,自己唔知咩?

「一個人成唔成功,唔係用佢讀書嘅成績嚟衡量;而係睇佢擁有幾多。」

Kitty嘅呢一番說話,令我暗暗係山腰度發誓,「我一定要發奮!」

就算最後不如理想,至少自己努力過。

更加唔想俾自己後悔,但同時間,唔知點解我覺得Kitty好似離我越嚟越遠咁……

一但愛情入面插入咗現實嘅元素,就好容易令一段關係越走越遠。
點解 kitty咁多經講 直接d講乜事唔得咩

女人點會直接講咩事呀 好多都兜幾個圈,甚至要你估添
點解 kitty咁多經講 直接d講乜事唔得咩

女人點會直接講咩事呀 好多都兜幾個圈,甚至要你估添

如果kitty要離開香港 我會寄把西瓜刀俾樓主你
-加速篇6
我送埋Kitty返屋企,然後返去嘅時候諗咗好多嘢,關於將來嘅事。

到咗我last day嗰日,啲同學好似癲曬咁,玩得就玩,喪得就喪。

我見住啲fd去捉住個男老師,corner鳩佢,笑到我同呀楊仆街。

個呀Sir仲要好唔忿氣咁四圍捉啲學生返嚟,諗住報復返,但最後都係徒勞無功。

我件純白嘅校服,寫滿咗密密麻麻嘅字,有啲唔係好熟嘅朋友,都走埋嚟問你要簽名,大家簽俾大家咁樣。

呢一日,真係好開心,好青春。

呀楊同關晴就拖住手,明目張膽咁係學校入面四圍走,睇嚟佢哋都預咗今日係拍拖架啦!

放學嘅時候,好多人都留係學校唔捨得走,係呢個時候,我收到Kitty嘅電話。

「喂!呀水,我到咗你學校啦。」Kitty把聲好興奮咁。

佢終於嚟到啦!琴晚已經諗咗好多將來嘅嘢,難得一起身可以忘記唔開心嘅事,再諗返起今日last day,就開心返曬。

聽Kitty把聲都一樣,嗰種成熟嘅面孔又俾佢收埋咗,又換返以前Kai Kai地嘅佢。

我用九秒九嘅速度跑落去,遠遠已經見到Kitty係門口等緊我。

今日嘅佢身穿便服,穿得十分之平民,唔同上次聖誕節嘅佢。聖誕節嗰日,一睇就知Kitty係悉心打扮過啦。

Kitty上身一份白色puma帽T,下身一條簡單嘅藍色牛仔褲,加對superstar。

真係銅鑼灣常見嘅打扮,但反而咁樣嘅Kitty,更加親民。如果我唔知Kitty係有錢女嘅話,我一睇就會覺得佢只係一個普通嘅靚女。

然而咁樣都無減低佢清純嘅氣質。
繼續出啦
其實是咪已經無人睇

你唔寫點睇?

講笑,寫多幾篇加速啦
加速
其實是咪已經無人睇

你唔寫點睇?

講笑,寫多幾篇加速啦

睇緊
日日禁入黎架樓主
有睇
係紙言到追開
真心幾好睇
樓豬加油
文呢
睇緊
「嚟咗好耐啦?」對住Kitty,總好似第一次見面咁,如此動人。

「點會嚟咗好耐呀?我先無咁好耐性。」Kitty笑道,然後走咗入學校。

有時我覺得Kitty除咗靚之外,更有幾分霸氣。有霸氣之餘,仲可以有幾分小鳥依人嘅感覺。

各種性格嘅轉換,有時都令我反應唔切,但同時又會俾佢吸引住。

我哋好似琴日咁,一上到我哋嗰種,好多對男性雙眼,不停係Kitty身上遊走。

佢哋望我嘅眼神,係又羨又恨。

羨慕我呢個毒撚可以帶條咁高質嘅女上嚟,恨就恨點解嗰個唔係我!

我明嘅,半件前嘅我,都經歷過呢種感覺。放心啦,我會祝福你哋,搵到個好女仔!加油呀!

但啲女仔就投以唔係咁友善嘅目光。

佢哋望得超明顯!

本來班仔係度打打鬧鬧,一見到Kitty,就停曬手,雙眼不停咁上下來回掃視。

一啲都唔誇張,男人就係咁嘅動物。

而且可以令到一個男人回頭望你,為你停曬手咁,可想而知Kitty靚嘅程度係去到邊。

一入到去班房,又係好似頭先嘅動作。

「欸!Kitty!」關晴係老遠見到Kitty就跑過嚟,完全不顧儀態。

算啦,佢今日真係玩到好癲,關晴見校服衫,解開咗上衫嘅兩個扭扣,露出一條深深嘅溝。

伴隨住佢跑過嚟嘅氣勢,雙峰上下搖晃,令人眼花繚亂,跟唔上佢嘅節奏。

「關晴!」又嚟呢種重逢嘅情節。

「你又會嚟嘅?」關晴好開心咁問。

「嚟探你呀嘛!」Kitty講道。

心諗,假到你呀,咁嘅說話都講得出?女人真係虛假嘅動物。
文呢

你個名
係紙言到追開
真心幾好睇
樓豬加油

多謝支持 估唔到寫寫下都就快兩個月
加油樓進
繼續出文
加油樓
繼續出文
加速篇7
佢哋係度噓寒問暖嘅時候,呀楊神不知鬼不覺地出現係我隔離。

佢驚訝嘅表情令我覺得佢十分之滑稽,忍唔住笑咗出嚟。

「做咩呀你。」呀楊佢好奇怪咁望住我。

「佢......佢就...就係...你係補習社識嗰個...女仔?」佢講嘢將啲識拉長咗,講到勁奇怪。

「係呀。」唔知點解,我心裡面有點自豪。

「哇!」呀楊不停咁搖我雙肩,「點解!點解你咁好彩識到個咁正嘅女?」

呀楊佢有啲失控,佢成個人散發出好強烈嘅酸味。

「噓,細聲啲啦,你唔驚關晴聽到咩?」

我再望一望佢哋兩個,Kitty同關晴佢哋完全無打算理我哋。

「唔理佢哋啦!」呀楊嘅舉動令我感到開心,因為我都覺得自己好好彩,識到Kitty。

「又係你叫我去補習社嘅。」

「屌!」呀楊大聲咁屌咗出嚟,「早知就唔介紹你去啦!」

「有早知呀,呢個世界無乞衣啦!」好彩你有介紹我去,哈哈。

呀楊好唔忿氣,但又唔知嬲乜好,好鬼好笑,哈哈哈。

「我都有同你講過Kitty靚架。」

「但你無同我講會係咁靚架嘛!」呀楊再望多幾眼,「真係越望越正!」

然後呀楊拉咗我去班房角落,細細聲問我,「咁你真係同佢錫過?」

佢咁樣一問,我又回想起嗰日係我屋企,我錫Kitty嘅畫面。

「係呀...」諗返起真係回味無窮。

「屌!」呀楊又屌出嚟,繼而一聲嘆氣,「唉...曬咗呀......」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞