《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
俾人捉咗出去
返嚟加速

台妹
新讀者留名 仲未live
加速篇25

我越係諗起Kitty為我做咁多嘢,Kitty當日失望嘅表情,就越係令我心痛。

我咁大個仔,第一次為一個女仔喊...我諗,我真係好愛Kitty。

佢真係做咗好多嘢,佢會咁失望,都係情有可源......

怪就怪自己廢,與人無尤。

連親口應承咗人嘅諾言都做唔到,我憑咩做人男朋友?我憑咩俾到幸福人?

我用手擦一擦雙眼流出嚟嘅眼淚,下定決心,唔可以再頹廢落去。

我去行一行,吹一吹風,去散走自己呢一個禮拜嘅陰霾。

順便吹乾自己啲眼淚,等屋企人唔好發覺到,原來自己喊過。

女人隨時鐘意幾時喊就幾時喊,男人再想喊都要忍住,然後去個無人嘅地方,先喊。

喊完,就舒服曬。但人哋唔會知背後嘅悲傷,只有自己知。

呢啲先係真男人。

跟住嗰啲日子,我都好專心咁溫書。

成個中學,最瘋狂讀書嘅時候,就係呢段時光。

學櫻木花道話齋,「我最光輝的時間,只有現在。」

我荒廢咗中學大部份嘅時間,去到最後先識得努力,已經為時已晚。

呢個世界無咁多臨時抱彿腳,基礎就係基礎,有幾多料就有幾多料,呃唔到人。
加速篇26

聽日,就係我第一科嘅考試,心中有說不出嘅緊張。

嗰種程度,同第一次見Kitty嘅時候差唔多啦,不過再多少少咁啦。

嗰一晚,我緊張到瞓唔著,雖然我係下就考,但係都緊張架......

係我輾轉反側嘅時候,我手機傳嚟一聲震動。

我以為係啲遊戲訊息,然後無理到,繼續係張床度碌。

我碌咗成個鐘,都係瞓唔著,於是忍唔到拎部手機出嚟,諗住上下連登,等自己眼瞓啲。

點知一拎起部手機,就見到一個小時前,Kitty傳來一個訊息。

「我屌!!!!!!!」

雖然係幾大聲下,但都不足以嘈醒冬眠緊嘅老豆老母。

心諗今次仆街啦!!! Miss咗Kitty訊息。

我即刻打開手機,Kitty嘅上線時間,係sd完呢條msg之後嘅一分鐘,然後再無on過。

『聽日加油』

只有短短四隻字。
加速
加速
live 咗
加速
加油
加速
加油
加速篇 27

我見到呢4隻字,本來有些少睡意嘅,變到成個人精神曬。

我唔知點解佢會知我係聽日開考,可能係關晴同佢講都唔定,但我無深究落去。

我唯一著緊嘅係,原來Kitty都仲係關心我。

我有好多嘢想同Kitty講,但又唔知從何說起好...

我只係打咗句,『多謝!!你都要加油。』

我好慚愧,因為我連Kitty邊日考oral都唔知......

我唔敢問,我驚我一問,佢又再嬲多次,依家喱個時期好敏感。

每行一步都要小心翼翼,生怕行差半步。

就好似玩緊地雷遊戲咁,每撳一下,都要諗過計過,仲要估嚟估去,睇下邊個最大機會中伏。

然後......我更加難瞓著。

我有留意Kitty有無再上線,但可惜無...

睇嚟佢已經瞓著咗,我等下等下都瞓著咗。可能精神過去,同面對喱啲嘢特別攰啦,都算好快瞓著。

一瞓醒,第一時間load到琴晚嘅事。

眼都未睜得開,就已經拎部手機嚟睇whatsapp。

Kitty係幾分鐘前on過,亦都睇過我嘅訊息......

但係無覆我。
加油

多謝支持
估唔到依家仲有新讀者
一直都睇緊,加油
好撚青春呀 正評支持
好故,唔好爛尾,忠於自己呀樓主
會唔會係樓主自己真人真事改編
加油
kitty可能入到紅磚 比mk仔中出五十連發了

mk大學
試下快撚d出文好唔好
好故,唔好爛尾,忠於自己呀樓主

多謝支持
我唔會爛尾

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞