《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
我今晚會加速多幾篇,然後聽晚開始大大力加速
這返之前應承大家嘅加速篇
明晚深夜會開始 敬請期待
好波
本身慣左儲文,不過見書生咁努力,就即刻上番水話你聽,我有睇呀!!!好好睇呀!
加油呀!
加油
加牛
等緊
加速篇8
「曬咗乜呀!?」我扮惡咁瞪住呀楊。

我知呀楊都係講下笑,咁多年老友,點會唔知呀楊係咩人?

呢條友呀,把口係賤啲,但對感情卻係一條心。佢同關晴,先啱啱開始佢哋嘅愛情長跑。

「曬咗條女呀!咁都俾你錫到,你執到啦!」呀楊上嚟攬住我條頸,然後細細力打我。

忽然間,我覺得自己幸福,身邊有重要嘅人。

「講真呀,你要對Kitty好啲呀!」打鬧過後,呀楊認真咁講。

「我睇得出Kitty係個好女仔,出面啲女仔好少好似佢咁純。不過出到嚟社會,唔知會變成點呢?」

「將來嘅事,將來再算啦。」我哋嘅事,依家諗都無用,見步行步啦。

此刻嘅我,只想活在當下,好好享受同Kitty嘅日子。

我有啲後悔,點解係中學最後嘅生涯識到佢。如果我可以早啲識佢,可能我成個人生就會唔同。

或者我會好似呀方、呀圓咁,我會發奮讀書。但現實就係一個縱橫交錯嘅世界,好多嘢唔係你想點就點。

「好好珍惜呀…」呀楊拍拍我膊頭。

我明佢呢句嘅意思。除咗要好好珍惜Kitty之外,我眼前嘅呢位兄弟,都要好好珍惜。

我同呀楊都快畢業,將來會見面嘅時間,會伴隨著青春,變得越嚟越少。

「放心啦,我會。」

呢個係我哋男人之間嘅承諾。

年輕嘅我哋,好輕易就會許下承諾,但原來要做到,係要付出120分嘅努力。
沖埋涼繼續
支持繼續岀文
加速篇8
「曬咗乜呀!?」我扮惡咁瞪住呀楊。

我知呀楊都係講下笑,咁多年老友,點會唔知呀楊係咩人?

呢條友呀,把口係賤啲,但對感情卻係一條心。佢同關晴,先啱啱開始佢哋嘅愛情長跑。

「曬咗條女呀!咁都俾你錫到,你執到啦!」呀楊上嚟攬住我條頸,然後細細力打我。

忽然間,我覺得自己幸福,身邊有重要嘅人。

「講真呀,你要對Kitty好啲呀!」打鬧過後,呀楊認真咁講。

「我睇得出Kitty係個好女仔,出面啲女仔好少好似佢咁純。不過出到嚟社會,唔知會變成點呢?」

「將來嘅事,將來再算啦。」我哋嘅事,依家諗都無用,見步行步啦。

此刻嘅我,只想活在當下,好好享受同Kitty嘅日子。

我有啲後悔,點解係中學最後嘅生涯識到佢。如果我可以早啲識佢,可能我成個人生就會唔同。

或者我會好似呀方呀圓咁,我會發奮讀書。但現實就係一個縱橫交錯嘅世界,好多嘢唔係你想點就點。

「好好珍惜呀…」呀楊拍拍我膊頭。

我明佢呢句嘅意思。除咗要好好珍惜Kitty之外,我眼前嘅呢位兄弟,都要好好珍惜。

我同呀楊都快畢業,將來會見面嘅時間,會伴隨著青春,變得越嚟越少。

「放心啦,我會。」

呢個係我哋男人之間嘅承諾。

年輕嘅我哋,好輕易就會許下承諾,但原來要做到,係要付出120分嘅努力。

軒達臣
加速篇9
「乜佢哋咁耐架?我哋都傾完,佢哋仲未得?」呀楊所指嘅佢哋,係Kitty同關晴。

「乜你哋咁耐架?仲未傾完?」呀楊下一秒已經係班房度嗌出嚟。

「等緊你哋咋嘛!」關晴係度陪佢癲,一頭一尾咁叫喊。

我哋慢慢行過去佢哋度,呀楊亦不忘串鳩關晴,「你哋好咗再同我哋講咪得囉!我哋男人隨時都就得人嘅。」

呀楊態度十分之囂張,完全無將關晴呢個女朋友放在眼內。

「我哋呢啲叫體貼!哩啲呢,係你無嘅嘢!」關晴不甘視弱,串返轉頭。

呢一場攻防戰真係精神啦,輸嘅一方,注定之後俾人食住上,係咁撚。

果然,係呀楊輸咗。

輸到似隻狗咁。

做男人,真係慘。係比狗更慘。

「點會呢……我哋都好體貼架,體貼你哋未傾完呀嘛。」呀楊把死人聲當場軟咗落嚟,頭先嘅氣勢,男人嘅霸氣,全部蕩然無存。

我真係對呀楊好失望,我寧願佢頭先無霸氣過,咁樣都無咁柒!依家真係丟咗男人嘅架。

連我係男人都唔想企係佢嗰邊。不過我都係嗰啲諗就兇狠,講就碌撚嘅人,可能我仲縮過呀楊。

「快啦!我哋快啲簽名影相啦。」關晴催促道。

Kitty係隔離笑到停唔到口,「你哋真係好恩愛,哈哈。」

「鬼先同佢恩愛呀!」關晴把口一向都唔收,都唔知呀楊點頂得佢順。

「好啦,我哋快少少啦。」我終於忍唔住出聲。

我、呀楊、關晴一早已經簽好曬,依家淨係等Kitty幫我哋簽姐。
本身慣左儲文,不過見書生咁努力,就即刻上番水話你聽,我有睇呀!!!好好睇呀!
加油呀!

多謝支持呀 好感動!
有時寫文寫到好辛苦/唔知點寫嘅時候
一句簡單嘅鼓勵真係好有用 會即刻令我震作返曬
書生
努力
加速
加速
加油呀樓主
好掛住呀圓同呀方
我今晚返嚟會加速10篇左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞