《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
唔通嘈交

柒左
本身慣左儲文,不過見書生咁努力,就即刻上番水話你聽,我有睇呀!!!好好睇呀!
加油呀!

多謝支持呀 好感動!
有時寫文寫到好辛苦/唔知點寫嘅時候
一句簡單嘅鼓勵真係好有用 會即刻令我震作返曬

大家都係寫文既人,絕對知道讀者的一句簡單鼓勵係對自己幾重要,加油,共勉之
樓主加油 好多中學雞回憶出曬黎
呢個世界真係有咁完美嘅女仔?
完美得好唔真實
Btw樓主加油 一直都追緊
好感人,呢種青澀既愛情

樓主,繼續加油呀

我係到等緊你出文架一直都
留名,好睇
呢個世界真係有咁完美嘅女仔?
完美得好唔真實
Btw樓主加油 一直都追緊

其實之所以完美,係因為仲未一齊
當一齊咗之後,就一定會見到啲缺點
Btw 多謝支持
好感人,呢種青澀既愛情

樓主,繼續加油呀

我係到等緊你出文架一直都

好多謝你
但好多嘢都開始離我而去
本身慣左儲文,不過見書生咁努力,就即刻上番水話你聽,我有睇呀!!!好好睇呀!
加油呀!

多謝支持呀 好感動!
有時寫文寫到好辛苦/唔知點寫嘅時候
一句簡單嘅鼓勵真係好有用 會即刻令我震作返曬

大家都係寫文既人,絕對知道讀者的一句簡單鼓勵係對自己幾重要,加油,共勉之

你都要加油
寫文真係唔容易 心血嚟
唔通嘈交

柒左

又唔一定柒咗
Study live
Sad end
Study live

咪sad end呀
加速
Study live

Study leave
Sor英文差
依家準備加速
依家準備加速

1 小時前...
加速篇19
「我有努力架,我依家數學都好咗呀。」我希望Kitty可以見到我嘅努力。

係送Kitty返屋企嘅路上,我哋傾緊成績嘅問題。

「你唔好以為我唔知呀……你英文呀…你自己知自己事啦!」逃唔到Kitty嘅法眼。

你都見啦,study leave都可以打成study live,就知道有幾差啦。

「知啦!」有一個女仔著緊你嘅成績,其實係一件幸福嘅事。

「你剩底嘅時間已經唔多啦,你得返唔夠一個月嘅時間咋!」Kitty著急地說。

「知啦,我都有俾心機溫英文。」我嘅壓力,因此變得越嚟越大,我都好擔心自己嘅成績,但有啲嘢的確好難改變。

「你著緊啲得唔得呀!?」Kitty忽然間態度一百八十轉變,同以前溫和嘅佢好唔一樣。

我都係第一次見Kitty發咁大脾氣,以往佢都只係扭下計,笑笑口咁,我跟住就嚇親。

我腦海中閃過好多唔同嘅藉口,唯一目的,都係想逃避自己英文差嘅問題。

「我邊度有唔著緊呀?我每日都花好多時間溫英文架!」可能因為呢排壓力大,我都有少少煩躁。

「你再咁落去,你英文有無3都成問題呀!無3嘅話,就算你數學、其他科拎5**,都入唔到大學呀!」Kitty道出咗呢個現實。

香港就係一個咁On9嘅地方,一科唔掂,全部都唔掂,就算你其他點樣叻都好,都係無撚用。

係呢個咁荒謬嘅社會入面,我哋追求嘅係全方位精英,咩都要識不單止,仲要咩都叻,樣樣精通。

「唔一定要靠DSE入大學姐下話?大把人都係asso入大學啦!」我反駁佢。

Kitty無回應我,只係望實我,直勾勾咁望住我,想把我個心掏出嚟咁。
唔通嘈交

柒左

冇柒到喎
真係鬧交
加速!!!
加速篇20

「隨便你啦……」Kitty失望嘅表情,真係好深刻。

我當然知道大件事啦,因為之前未曾發生過,我一時之間唔知點樣處理。

「唔係呀Kitty……」我開始識驚。

「我想靜下。」然後就無等到我,自己走咗去。

我只能夠呆係原地,唔識得點樣反應。

望住Kitty漸行漸遠嘅背影,心中有說不出嘅難過。我第一次遇到咁嘅情況,心裡面其實好驚慌,唔知點做好。

我係咪應該追上去同佢解釋?沙個冧咁,等我哋關係變返好啲?

我都好想追上去,但雙腳不由自主咁企係度,郁都唔郁。

有啲說話,講咗出口係返唔到轉頭;傷害咗人,個心係無咁易復原。

最後,我係無追到上去。

係我,任由呢件事情惡化。

我拖住頹廢嘅身軀返到屋企,壓力,唔開心,通通集於一身。

我第一次覺得好無助…唔知點算好,我想打電話俾呀楊或者關晴,問下佢哋應該點做。

但係我怕麻煩到人哋,更加唔知從何說起,只係逃避自己嘅問題。

『唔好嬲啦。』我sd咗呢句嘢Kitty已經成兩個鐘啦。

佢無覆到我,我可以做嘅,只有等…

我呢半年,為Kitty等咗好耐,依家都只有等。

了無限期地等……唔知等到何時何日。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞