《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
加速篇20

「隨便你啦……」Kitty失望嘅表情,真係好深刻。

我當然知道大件事啦,因為之前未曾發生過,我一時之間唔知點樣處理。

「唔係呀Kitty……」我開始識驚。

「我想靜下。」然後就無等到我,自己走咗去。

我只能夠呆係原地,唔識得點樣反應。

望住Kitty漸行漸遠嘅背影,心中有說不出嘅難過。我第一次遇到咁嘅情況,心裡面其實好驚慌,唔知點做好。

我係咪應該追上去同佢解釋?沙個冧咁,等我哋關係變返好啲?

我都好想追上去,但雙腳不由自主咁企係度,郁都唔郁。

有啲說話,講咗出口係返唔到轉頭;傷害咗人,個心係無咁易復原。

最後,我係無追到上去。

係我,任由呢件事情惡化。

我拖住頹廢嘅身軀返到屋企,壓力,唔開心,通通集於一身。

我第一次覺得好無助…唔知點算好,我想打電話俾呀楊或者關晴,問下佢哋應該點做。

但係我怕麻煩到人哋,更加唔知從何說起,只係逃避自己嘅問題。

『唔好嬲啦。』我sd咗呢句嘢Kitty已經成兩個鐘啦。

佢無覆到我,我可以做嘅,只有等…

我呢半年,為Kitty等咗好耐,依家都只有等。

了無限期地等……唔知等到何時何日。

唔好sad end啊
好感人,呢種青澀既愛情

樓主,繼續加油呀

我係到等緊你出文架一直都

好多謝你
但好多嘢都開始離我而去

咩野離你而去,你得到一班讀者

對於就grad既我,好欣賞你
好感人,呢種青澀既愛情

樓主,繼續加油呀

我係到等緊你出文架一直都

好多謝你
但好多嘢都開始離我而去

咩野離你而去,你得到一班讀者

對於就grad既我,好欣賞你

有啲嘢真係走咗呀嘛 人潮都散緊

不過都好多謝一班仲繼續支持嘅讀者
今晚繼續加速
sadend?
sadend?

唔會 其實個故只係去咗6/10
仲未完架
唔好棄住
sadend?

唔會 其實個故只係去咗6/10
仲未完架
唔好棄住

覺得badend帶到種遺憾
新讀者留名
我用左1.5小時追到live
唔好sad ending呀
加油樓主 睇到Ending
樓主加油 between 自修室話想讀中文系寫呢篇文個度堅定流
sadend 即變負皮嫁
其實有追架 只係冇留言
我寧願sad end
樓主加油 between 自修室話想讀中文系寫呢篇文個度堅定流

可能英文2左 走左去台灣讀中文
行動最實際
狗衝返屋企溫書好過啦
唔好得個up
睇完篇文好似望到以前嘅自己

between幾驚有人comment 系我老母

...
不過樓豬講果句真係好岩
"香港就係一個咁on9嘅地方"
今日既文呢?
今日既文呢?

琴晚諗住瞓一陣再開夜車打文
點知
我依家起身打文啦

利申:我涼都無沖

咁我係台灣又唔係讀中文
不過英文差就真嘅

唉......

不過可以揀 我都唔想留係香港 真心
其實有追架 只係冇留言

我寧願要多啲留言 都唔要正皮啦
我比較想知大家嘅感想多啲
寫得好/差 講出嚟 我接受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞