《溝女的聖地──補習社》(2)

856 回覆
306 Like 2 Dislike
帶條仔入女校係咪有D失真?利申:唔知女校咩玩法 同埋都係留個言追下文 哈哈

我都唔知女校係咪咁
但我自己讀嗰間去到last day真係見過其他學校嘅人入嚟
其實去到last day都無咩人理你
加加加!今晚會加速多幾篇
依家去探朋友
Pishhh
其實是咪已經無人睇

睇緊

樓主加油
快慢唔緊要,
最重要就係唔好爛尾

我唔會爛尾
我加速之餘都想保持個質素
Btw 多謝支持
幫樓主加速
加油
加油la 1212丫
帶條仔入女校係咪有D失真?利申:唔知女校咩玩法 同埋都係留個言追下文 哈哈

我都唔知女校係咪咁

女校即使有exchange program
男仔都唔會入得黎
除左dse
只少我之前讀個間係咁
睇緊
加速
加速加速
睇緊,文呀
睇緊呀樓主 文呢
我依家打緊啦 今晚會加速多幾篇先瞓

我都唔知女校係咪咁

女校即使有exchange program
男仔都唔會入得黎
除左dse
只少我之前讀個間係咁

Sor呀 咁你當係bug咁樣睇
但我知女校入面好亂 啲女仔係班房入面換衫彈胸圍摸屎忽都有
我依家打緊啦 今晚會加速多幾篇先瞓

樓豬加速
我慢慢咁係雪白嘅校服裙上面,一筆一筆咁寫低我秀麗嘅名。

「喂呀!你細力啲啦!」睇嚟係我頭先太大力咁用筆寫落去,整到Kitty道。

「呀…Sorry。」我用返細力啲去寫,但一細力我又寫得唔好喎,真係難搞啦。

「寫好未呀?寫好就帶你去一個地方。」Kitty係背後比咗個yeah。

咁我就快快手簽好個名,然後就俾Kitty帶走咗,離開咗呢個學校。

前前後後不過10分鐘到,就要走啦,不過都好嘅,唔洗對住班死八婆。

「我知你唔想對住佢哋架啦,咪同你出嚟囉。」Kitty十分體貼。

其實佢又點會唔知班八婆把口呀,睇佢入班房無咩聲氣就知啦。

「咁你想帶我去邊?」

我唯一覺得可惜嘅係無好好地參觀女校……

「你跟我嚟咪知囉!」Kitty爛身爛勢咁出去,大搖大擺咁行出校門,而我就驚俾人捉咁,偷偷摸摸。

一出到去,Kitty就大嗌:「好爽呀!」

「可以唔洗下下咁整齊出學校,好有大人嘅感覺!」Kitty舉高雙手,學啲青春電影嘅主角咁大叫。

咁的確呢刻係幾青春嘅。

踏出呢個校園,就係我哋長大嘅證明。由一個唔成熟嘅中學生,慢慢變得成熟,當中嘅起起伏伏都係成長嘅證明。

「好有自由嘅感覺!」Kitty感概地說。

「哈哈!聽日就到我要試下呢種感覺啦。」我笑言。

「你一定會,但我咁樣好似抵咗喎,咁樣我咪感受到兩次囉!哈哈!」Kitty笑到露出雪白嘅牙齒,但唔見咗隻眼。
加速篇4
我哋沿路上都嘻笑咁行,講下佢學校發生嘅趣事,講下啲搞笑嘢咁。

但唔經唔覺,Kitty帶咗我行上一條山路。

行咗一段路仔之後,旁邊有一個欄位,Kitty講,「到咗啦。」

我哋行埋去,望到Kitty間中學,同後面嘅市區。

呢個情境,令我諗起哆啦A夢入面嘅後山,可以見到大雄間學校。

「點解帶我嚟呢度嘅?」我好奇一問。

「因為……」Kitty頓一頓,然後望住前面,雙手合手,「我有啲咩唔開心,都會嚟呢度。」

「但我只會嚟一陣,就要返屋企啦。加上放咗學之後好快入黑,呢度係山入面,黑媽媽好恐怖。」

我比較好奇點解Kitty會唔開心,佢幾乎可以要乜有乜,就算佢無有錢嘅背景,有個靚樣,有塊閪俾人出出入入,前路都可以暢通無阻。

有樣已經俾人順利得多,呢個係毒撚深明嘅道理,唔係!係真理。

以Kitty嘅樣貌,釣到富二代,做少奶奶根本唔係問題,仲有咩好唔開心。

同Kitty相比,我反而無咩唔開心,hea得一日得一日,日日都開開心心咁過,打機,食頹飯,對我嚟講無咩好唔開心。

我始終都打唔開Kitty嘅心扉,無法進入佢嘅內心世界。

「你可唔可以同我講,你係因咩事唔開心?」呢啲內心說話,我怕我再唔講,就再無機會講。

「唉…」Kitty長長地嘆了一聲,「好多架,總之就一言難盡。」

「但我最主要嘅,就係唔想長大,我想一直留係中學…」

「我唔想出嚟面對咁多事,好煩,好怕。我第一次咁害怕未來。」

「細細個嘅時候,我好期待未來架,想做好多嘢,因為有好多嘢要大個咗先做得啦,但無人話俾我知,原來做呢啲嘢,係有後果,而且後果唔一定係好。」

「所以變相大個咗,有啲事情你明明係想做,想試,但一諗到個後果,你就會退縮。」

每次係呢啲時候,我都唔知點樣覆Kitty好,因為Kitty嘅成熟,我無辦法招架得住。
點解 kitty咁多經講 直接d講乜事唔得咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞