你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
可唔可以整個filter,等人易D search 類別?
1. 肥佬黎收左美國人錢 點解你地仲要收市民捐款
肥佬黎你就要問返肥佬黎啦,我就唔係好清楚
市民捐款係自發去一個基金
不過話返轉頭警察好似係接受捐款入面係咁多紀律部隊之冠喎
會唔會係佢地受賄?
1)個班暴徒收左錢架!
2)啲細既俾人煽動先走出黎架!
3)你封路 警方實要做野架啦!
4)你唔出黎搞事咪唔會俾警察咁打囉!
5)香港經濟俾你地搞衰晒啦!
我阻你返工
你阻我民主既道路
「d暴徒圍毆警察打到人地就黎死(沙田新城市)」
呢個唔錯,可以講埋被捕義士有好多係專業人士,加強說服力
「不追究示威者會破壞法治」既答案可唔可以集中係法治度,而唔係鬧番黑警當答左?

我自己都未諗到一個好有說服力既答案
一早宣布左會有大型公眾活動
從來只有民不聊生先有革命,而家革命搞到民不聊生!
咁撚鐘意翻工 行翻公司啦 真係咁忠心無野阻到你
你地話係為佐下一代
50年不變,廿幾年之後都係變返中國架啦
你依加爭取黎有咩用?
C4 supporting
100萬人繼續二讀
612 暫緩
200 萬人 都係暫緩
7.7旺角事件 7.9宣布壽終正寢

明顯政府表示支持 暴力表示訴求
有暴力先會回應
點解阻住我返工
點解阻住我搭鐵
點解阻住我使用道路
你有你示威自由
我都有我既自由
點解要阻住我
依個真, 心理戰之嘛

https://www.facebook.com/tsuiyuenmarketing/posts/2179701742127792

可參考【藍絲攻略 - 拆解 18 種建制 (多圖易讀版)】- 徐緣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞