你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
遲啲開學一定要教定啲學生點樣反駁老師的歪理
今日有個fd話示威影響經濟,好多人的生計受到影響。

A1:所以林鄭更加應該釋出善意,示威先有可能完結,而唔係一味擺出強硬姿態。

A2:返大灣區發展囉。
香港因為政治爭拗,空轉多年停滯不止。

深圳成立先行示範區,開放金融取代香港,目標2035年GDP過萬億,勢頭一片大好。
我呼籲受影響嘅藥房、酒店業員工返大灣區投向祖國嘅懷抱。

共產黨餵飽咗14億人,投奔祖國一定唔會餓死。
可能10年後發咗達,佢地會感激返啲示威者添。
我幫個database添加緊圖片。
建議大家用desktop先好開,唔好用手機開。
火魔法要點樣解釋
經濟:你份人工跟唔跟得上通脹樓價? 你死做爛做每年加得個雞水咁多
但係樓價火箭咁升,咁有班後生仔為左不公義走出黎你又屌,你屌既目的係乜?
你d答案好唔得
777日日都係咁答

有無d新意?
錄音機式,藍絲都係一樣錄音機,答完都無用
口罩依樣,我無外國同班攞住外國護照癈老講既一樣
藍絲係只睇/聽佢地認為岩,就算睇到唔岩,佢地會自然不接收
你咁樣同屋企人講野!
講乜撚呀,個班人都無腦講黎都晒氣
Lm
"成班死廢青食飽飯冇嘢做,淨係識得搞埋晒啲恐怖襲擊,塞路 搞機場 殺人放火 咩都做齊晒,搞到無人嚟香港旅遊,乜都閂鬼晒。平時返工又唔見你咁落力,搞事就出盡奶力,喺咪想中共搵坦克碌鳩你班撚樣先安樂呀。”

PS. 我老母就係啲咁嘅人,求咁多位教下小弟有咩方法可以教化佢
串到佢地冇聲出 已經好夠
淨係反問佢,如果6月9日百萬人和平大遊行後,夜晚11點政府發新聞稿係話「撤回」而唔係「如期二讀」嘅話,之後嘅事會唔會發生?
有咩證據證明721白衫人係政府指使?
[中學生入] 如果有教畜同你講學校唔可以講「政治」, 你可以咁答
http://lih.kg/dOtLgT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞