你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
【戰後檢討】我宣布反送中民間記者會
https://lih.kg/1419071
1.董建华说,“香港这次暴乱,国家已查明大部分资金是台湾民进党蔡英文资助的,目的是要配合美国搞乱香港,然后攻击‘一国两制’失败,煽动台湾民众捞选票,以求连任。”这位香港前特首强调,“中央及时取消所有城市赴台自由行,下一步还有会惩罚动作”。同一天,董建华还在其他公开场合点名美国和台湾是香港暴力事件频发的幕后黑手。大陆突然叫停台湾自由行 董建华爆幕后真正原因

2.咁有人出資金,而金主係邊個呢?總之雞頭會派,而問題係雞頭搵嘅先有可以問行下,行頭位個D,頭盔、口罩、八達通、超市卷⋯係邊個出錢嘅呢?吹水🤔我話比你知,行中間嘅都有錢收,有同事放假就去“返工”
依家唔會當日比錢,總之有辦法收錢

以上係我個親戚gp send出黎
其實佢地個觀點好怪,但我又唔敢駁
咁係咪反政府既人就唔駛交稅先?
黨的指導思想:中國共產黨以馬克思列寧主義、毛澤東思想、鄧小平理論、“ 三個代表 ”重要思想、科學發展觀、習近平新時代中國特色社會主義思想作為自己的行動指南, 這是新時期黨的指導思想。
我地依家跟從黨的指導以工人階級要以暴力推翻資產階級的政權,建立無產階級的政權。
你依家係咪要反對國家呀???
跟住loop到 廢青冇野做洗交稅
佢地認定所有人都係廢 冇野做 乞食
hi屋企2老真係講埋一模一樣嘅嘢
我8號都照有返工喎!
1. 香港資源係市民的。宜家係政府強霸香港資源。津貼/公屋不是政府賜給的。
2. 因為公義。不平則鳴。
3. 一直都係搞政府。幾時有示威者入你屋搞事? 政府施政失敗, 令市民針對政府的基建設施,你要投訴應該向政府投訴。
你都識講"關我撚事"
你唔理人地難處
人地亦唔會理你難處
fair
Push
試一下反駁時唔好跳入對手規則 會好易俾人搞亂咗
而且提出反問去慢慢引入攻擊令跌入你規則
這方法好好用 我成日係公司用
有位在百佳任經理的老弟对我說:由七月份开始,有些年輕的主任,人工每月19,000,离職。原來被黎智英集團招聘,每天3000元,付到十月份。負責每次暴動号召大專學生,溝通,联系工作。前線衝擊者每日1,300。
行走助势者每日300。
黎智英上次去美国見了索羅斯,由他的基金会出面,出錢资助这次革命。務必令解放軍出動並開槍射殺暴徒,则中港股市必定大跌,他們可報当年未能如泰國一樣地搞垮香港金融市場的一箭之仇。

懇請廣傳 全港家庭
督穿毒魔 揭破詭計
所有家長 鐵面管仔
保家國遲 冇咗個仔

收到段咁既野
係咪冇得救?
咁無賴啲
你咪傻啦 就係反政府先要用盡佢 唔用咪益左政府
呢 D 真係個別例子
而且亦係因為政府施政無方產生既社會問題
8號風球係會失去勞工保障,但為左一日人工要令自己置身於危險之中
本身就係嚴重社會問題
開左個谷俾大家入黎吐下苦水,只談現實,不談夢境。希望大家可以舒發下,減減壓,然後大家一齊繼續向前行。
講明先 係歡迎任何人講既
理得你藍定黃 狗定人 貓定兔
我地好希望大家可以有渠道釋放咁耐以來既情緒

link: https://t.me/joinchat/OY6xwlZRBnmlPaCATObKog
答住少部分先。
9. 「禍不及家人」背後的意思係「一人做事一人當」。
警察唔展示委任證,做咩都追究唔到。
警察做唔到「一人做事一人當」,先至會禍及家人。"
一定要支持你地罷工嘅,唔支持就話人地有奴性。我地冇奴性邊有今日嘅香港呀?

我答我老母:
唔同年代都有佢地爭取嘅嘢,你地嗰陣食都未有得食淨係可以死做爛做先有轉機我唔會怪你地,但依家已經laid down 咗呢個人類需求金字塔最低嗰一兩層,咁我地呢班後生嘅咪接力追求更高層次嘅嘢囉。人類文明就係靠人不斷尋求同追求先有進步㗎嘛,有咩問題?

咁答得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞