你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
1.以前英國佬管嗰陣又唔見你哋爭取自由?

2.根本就收錢搞事

3.你哋以暴易暴唔啱, 你哋唔係掉磚差佬點會開槍

4.自殺嗰啲係有情緒病㗎

5.你哋打差佬就得,幾個圍佢一個
「你意思即係政府咩都唔洗做咩,佢地工作係哩樣,你工作係xxx,不在其位不謀其政,你唔妥你就去選!唔係蒙面做曱甴!」
屌哩兩個月聽太多 駁完都冇用咁,總有新論點去俾人鬧
你地邊會夠中國鬥呀
“我住係警署/警察宿舍附近,而家日日都比示威者圍,逼警察放催淚彈驅散,影響到我日常生活囉。”
關英國佬咩事,同埋我哋一直以為中國政府好過英國政府㗎,自己人嘛,當初唔係一早講好咗嘅咩?唔係依家先嚟反悔,咁咪仲衰過鬼佬管?
Q4答得幾好
個database成立第一日係無咁完善ga la
藍絲會話司機、行人係無辜,但係示威者係抵死。
A1:鄭立:1997之後,香港人為什麼過了22年才反?
https://vocus.cc/chenglap/5d1dcaa2fd89780001fb7e0f
1. 對警方不利嘅影片,就話係經過剪接/媒體有概定立場

2. 街坊經過,警方唔會無啦啦拉人嘅!

3. 721 西鐵上嘅乘客係示威者
其實冇意思 佢地同14億匪國人根本個腦有啲位塞咗 一世都通唔到
攪事

有冇巴絲破解到張圖邊度黎? google過淨係某forum 搵到一個post 有提過段字但冇圖的。
佢點知道咁多條路都有事?同埋喺高速公路佢點影左面張相?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞