你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
有親戚大陸落黎2年住天水圍
係度話啲黑衣人入村搞亂哂 話香港食得屎

好想應佢:你都唔係香港人 有資格講?

最尾淆底冇講到 成日見到佢
好多人有養家嘅都支持,連公務員都支持,我哋都唔想迫到你哋,下次幫下手一齊自願嘅,只係一日,大家都做,政府肯聽社會就平靜

利申所以我唔同意搞不合作運動,因為我一向立場係趁警黑事件拉攏咗中間/淺藍先,而家要拉真係難度大咗,要儘量兜,今朝先同個藍絲大叔同事拆招
LM
周圍都連儂牆啦
英國唔脫歐會比難民搞到立立亂
長痛不如短痛

更加印証咗民主可以保障自己權益
成班黑衫點解要搞到無辜事民,指嚇佢地?
如來依家發起罷工就等於要阻止其他人返工放工及日常生活, 原來政治真係可以被他人強制地放入自己的生活。
係不過一國兩制一國不變佢哋制度不變只係我哋嘅制度要改善,對佢哋千祈要答係
萬一繼續激進落去,怕唔怕失去同路人支持?

你地除左武力升級外,會有咩軟性力量去守住同路人支持,甚至拉攏更多人支持你地呢?
依家我地阻足一個月唔俾你返工?
對政治理解越深的人, 一般都會偏黃. 就算佢藍都會好批判, 只係會為個人利益而藍, 即係好c永青個埋
對政治理解越淺的人, 一般都會偏藍. 佢地個根本稱唔上"論述", 根本都係片斷式的感覺, 無認真全方面去思考就已經得出立場.
TVB 日日有樓睇 依然日日播緊, 落街食飯依然噤貴, 唔覺有差到
第一點諗到—你俾錢叫佢地唔好再出黎咪囉!
1.唔理你想點,總之用暴力就錯

2.你地可以叫人黑警、港豬、奴隸,就要接受人哋叫你曱甴

3.點解要打街坊?扼殺言論自由
“共產黨係唔好 但是關乎到國家統一問題上就沒有錯對。外國勢力都想中國四分五裂”
幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞