你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
樓主d回覆唔得
我一個人力量有限,靠大家幫手。
"打得好"
truth resists simplicty
but I admire your effort
睇見班傻仔喺架巴士上換3換唔切仲要俾人捉, 好好笑呀
要人地做野果陣就叫人地警察, 唔要人地果陣就叫人走, 仲叫人地警犬
警察薪高糧準,唔係無償服務。
作為納稅人都有份出糧俾佢,
打工仔唔受得老闆條遞信唔好做囉!
政府:我把到明軍政府,打香港人,拉香港人,放任警察強姦香港靚女,用哂香港人既錢比中。央,吹咩。
我要示威 點解你要阻住我
你唔好搞到我示威
如果d示威者唔搞事既,警察都唔會黎搞你啦
支那人話對比起中國香港好亂,我平時係咁答「冇辦法啦香港政府又冇用近1800億去做維穩費,自然會比較亂啲,應該要中國政府幫手俾多少少錢我哋做維穩。」
藍絲好多時候自相矛盾,一方面話《香港人權與民主法案》的影響微不足道,但係同時又講到要求通過法案嘅人係千古罪人。
https://lihkg.com/thread/1582730/page/1
想問下呢個post 係咪已經死咗?有無人幫手繼續update?
唔好意思。
因為我忙緊其他計劃,加上我覺得目前的做法唔完美,所以我最近無再跟進依個post。

多謝你的留言。我會嘗試pick up返依個計劃,仲會諗一種新嘅方式比大家參與。
請你隔一段時間再返嚟依個post睇。
初步建立咗依個網站
反駁藍絲的論點資料庫
https://lihkg.com/thread/1672790/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞