你提供藍絲 / 政府嘅論述,我嘗試反駁。

721 回覆
670 Like 13 Dislike
呢 D 冇來源既理據可以改成
林鄭係港英餘孽,佢一早想搞衰
我有政府高層人員朋友話比我知
Excel就識, Google sheet唔識整
同埋而家啲問題嘅分類仲未完善
過一排累積多啲問題我再整理
咁仲哂咁多時間出嚟講 去返工啦 你個份我幫你爭取
你開呀
開記者會帶咩口罩 除左先講野啦

提前講有咩用 你罷工都係阻到人返工

班暴徒搞到啲小朋友吸TG 好過份

利申 發夢聽到老人家咁講
證據?
1. 咁威就唔好帶頭盔帶口罩啦 又要驚死又要掉野

2. 玩火真係幫唔落,成件事變晒質,到時人地大條道理出水車
圈左個個制
1. 因為被起底嘅係助長警方違法使用暴力。姦完個細路女, 有人拍手叫好, 抵唔抵比人公審? 同理。
2. 政府
佢地收左錢先咁勇
求拆解
戴口罩其實冇問題
貼身至東張西望既受訪者都會戴口罩、戴帽、影背、打格仔、變聲、用化名
保障個人私隱係基本權利
求幫
法治(英語:rule of law),是與人治相反之概念。與法制不同,法治指以民意授權為前提和基礎立法,以嚴格依法管治國家為核心,以制約權力為關鍵的社會管理機制、社會活動方式和社會秩序狀態[1]。法治的內涵,不單是要求所有人民守法,更側重於法律對政府權力的控制和拘束。

反問返佢哋到底知唔知乜嘢係法治
如果整埋藍屍假片同真片對照o既list 仲正! 
分享下呢個方式成功瓦解左幾個藍屍群:
1.首先要話自己係中立,唔識政治
2.佢地就會些牙好多洗腦片畀你說服你
3.一定唔可以同佢地硬碰,扮認同佢先,佢地就會當你自己人
4.真片出動,佢地個腦就運作唔到架喇
5.最緊要扮傻,最好唔好咁快畀佢知你係黃,要用藍語應付佢地
Q: 你有罷工既自由,憑咩野你有權阻住我返工,搞到全部地鐵死曬。知唔知有人可能因為依一日,無左個勤工獎架?
未夠好
藍絲會覺得告佢地先符合公眾利益
但成件事搞成咁 你地冇責任咩⋯⋯ 你敢話你地冇打人冇掉石頭 冇破壞警局
藍絲理據:你班後生無貢獻過又咁多要求?憑咩我建設嘅香港你要破壞同不合作?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞