[細價樓發癲] [上車盤6球] [奧仔轉為投資泰國樓] 真低調置業討論(11)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

有層係手......分享下....你睇樓時搵一次夜晚上去...如果本身望到個寺既...要留意下佢有冇d 燈光搞到自己...

除左呢樣...呢唔到咩大問題...

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

兩個盤都有層係手....

疊茵有間極樂寺係樓下...所以如果你心儀單位望到...夜晚就上去望多次

好鍾意聚康
你租比大學生?

聚康同疊茵分別租比一個一家三口家庭同一對新婚人仕
巴打們

就簽臨約 業主要求 必買必賣(佢要賣樓錢黎換樓)

問問大家 咁樣必買必賣都無 有咩分別?? 臨約5%

必買必賣是經過買賣雙方同意下協定的附加條款,以規範雙方必須完成交易,假若業主決定收回不賣,買家可透過法律途徑,強制完成交易;相反,如果買家中途放棄,業主既可沒收買家已支付的定金,日後將單位再出售,而售價低於撻訂前的樓價,可向買家追討有關的差額作賠償。
巴打們

就簽臨約 業主要求 必買必賣(佢要賣樓錢黎換樓)

問問大家 咁樣必買必賣都無 有咩分別?? 臨約5%

臨約簽左必買必賣, 你作為買家要撻訂就唔係只係5%訂金咁簡單, 而係要孭起哂成交唔到業主會帶來既所有損失...
賭神高進都要持有物業抗通貨膨脹坐等資產升值,賭佢唔會日日賭,冇乜人咁同佢賭,大部份時間係做收租佬 奧仔嚟嘅
賭神高進都要持有物業抗通貨膨脹坐等資產升值,賭佢唔會日日賭,冇乜人同佢賭,大部份時間係做收租佬 奧仔嚟嘅

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

有層係手......分享下....你睇樓時搵一次夜晚上去...如果本身望到個寺既...要留意下佢有冇d 燈光搞到自己...

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

疊茵有間極樂寺係樓下...所以如果你心儀單位望到...夜晚就上去望多次

大地主

我真係幾鐘意Tuen Mun ... 計埋 v city ... 三個盤係呢區
你地真係唔驚美國加息 ?
唔係一次半次wor
Keep 住年年3次真係餐餐公仔麵先掂

過到壓測既...已經表示受到壓

如果租樓住,業主見加息又加自己租咪又係住果個受哂
買得起供得到,個個月供d錢起碼叫入返落自己個袋度呀…

供緊個CAP 怕乜

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

大地主

我真係幾鐘意Tuen Mun ... 計埋 v city ... 三個盤係呢區

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀
唔係一次半次wor

你真係要餐餐公仔面就咪撚買啦, 加息加果幾百幾千都瓜瓜叫就唔好買, 供唔起供得咁辛苦為左D乜,

btw, 我都成日食公仔面, 但只係因為我真係鐘意食公仔面

我意思係 加息唔係一次半次 會一直累加落去 而且每個月比

你一開口就叫人咪撚買可以討論到D乜 ?
疊茵庭算幾好得黎又岩budget, 巴打們點睇呢個屋苑?

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

疊茵都4.2起標呀

所以只有疊茵可以一戰
唔係一次半次wor

過到壓測既...已經表示受到壓

如果租樓住,業主見加息又加自己租咪又係住果個受哂
買得起供得到,個個月供d錢起碼叫入返落自己個袋度呀…

供緊個CAP 怕乜

咁加息呢…香港都跟加既時候係加P
所以個CAP係會照加上去
ccl 148.22, 舊年呢個時間只係127.xx , 指數上來回已經 16%.......

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

大地主

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀

女人d 咁答...過埋生日就32 啦....人已老....
其實我都唔明
點解舊樓300尺可以開到兩房
而家得開放式

要有工作露台

冇話唔得嘅
咪湯到好似南昌一號咁
賣到貴一貴
比你買唔買?
唔係一次半次wor

你真係要餐餐公仔面就咪撚買啦, 加息加果幾百幾千都瓜瓜叫就唔好買, 供唔起供得咁辛苦為左D乜,

十次1/4厘都係2.5厘,97係10厘以上,05定07都6、7厘,莫講84年十幾廿厘而且供十年,我未聽過自住供樓會跳樓,跑馬日去馬會做8粒鐘2日三日總唔會死吧?
唔係一次半次wor

自己計依家個利率+3厘
加左出黎個數自己搞得掂又有自住需要,無辦法都要買架啦

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

大地主

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀

瓏門業主會
供自住樓一層供唔掂去跳樓未聽過,賭到跳樓,炒股輸到跳樓就多啲 咁多人驚加息,5天工作大把增加收入,有車嘅揸Uber得唔得?

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

大地主

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀

瓏門業主會

v city = goalkeeper? 兩個盤黎? sorry 唔識分
唔係一次半次wor

如果我語氣唔好offense 到咁我講句sorry

但事實係如果加息加果幾百幾千係令你好不安好有壓力既, 買嚟辛苦自己我覺得無乜謂, 你買樓係想有個安樂窩, 所以呢到D巴打一直都係講睇餸食飯量力而為

再者息就一定會加, 加到幾多加幾快加到幾時無人知, 但壓力測試就已經加左3%, 過到既人就一定供得起
唔係一次半次wor

自己計依家個利率+3厘

我已經買左 + 過到壓測
暫時供完樓 屋企都仲儲到幾千
Plan緊生小朋友 但美國咁加息法真心唔敢生
唔係一次半次wor

自己計依家個利率+3厘

我已經買左 + 過到壓測
暫時供完樓 屋企都仲儲到幾千
Plan緊生小朋友 但美國咁加息法真心唔敢生

你都供完喇仲驚乜

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

大地主

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀

人生大贏家
第一次係唔係父幹

大地主

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀

瓏門業主會

v city = goalkeeper? 兩個盤黎? sorry 唔識分

同一個....有人會講瓏門...我慣左講個mall 既名姐....

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

大地主

仲有vcity!!!!
你真係好勁
爸打咩年紀

32 就有3層樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞