[細價樓發癲] [上車盤6球] [奧仔轉為投資泰國樓] 真低調置業討論(11)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我隻股發力飆,呢次fatfat,睇吓執唔執到20萬先

大陸煤?

石油汽媒氣供應商,我睇圖覺得低水,博炒到佢,公司做呢啲

公司主要在中華人民共和國(「中國」)銷售及經銷管道燃氣,包括提供管道燃氣、燃氣管網建設、經營城市管道氣網、經營燃氣汽車加氣站、以及銷售氣體相關用具。

股東

其實買樓買股都要冒風險,買樓贏嘅機會大過股票,03年炒到今日雖然我算贏嗰個,一次執過幾百萬,我都係話樓穩健投資

仲有陸恭慧都攪過圍頭佬,直情話入村要老強佢,朱hidi單嘢我仲留意緊事態發展,對房屋政策會唔會有影響

Hi di 似搞亂檔, 唔係幾幫到大局

大陸煤?

公司主要在中華人民共和國(「中國」)銷售及經銷管道燃氣,包括提供管道燃氣、燃氣管網建設、經營城市管道氣網、經營燃氣汽車加氣站、以及銷售氣體相關用具。

股東

其實買樓買股都要冒風險,買樓贏嘅機會大過股票,03年炒到今日雖然我算贏嗰個,一次執過幾百萬,我都係話樓穩健投資

一次一隻輸過30萬冥幣,有血有淚
點解變咗股市post
點解變咗股市post

樓市破頂破到悶...轉講下其他
疊茵庭算幾好得黎又岩budget, 巴打們點睇呢個屋苑?

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

有層係手......分享下....你睇樓時搵一次夜晚上去...如果本身望到個寺既...要留意下佢有冇d 燈光搞到自己...

除左呢樣...呢唔到咩大問題...
想問成交後幾時要比佣金?
收左key但aa冇曬聲氣

佢唔講咪唔比

臨成交前約驗樓果陣佢自然會同你講架啦
想問成交後幾時要比佣金?
收左key但aa冇曬聲氣

佢唔講咪唔比

臨成交前約驗樓果陣佢自然會同你講架啦

睇錯自 ,鎖匙都拎埋就梗係等佢搵你
你地真係唔驚美國加息 ?
唔係一次半次wor
Keep 住年年3次真係餐餐公仔麵先掂

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

疊茵都4.2起標呀
唔係一次半次wor

過到壓測既...已經表示受到壓

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

有層係手......分享下....你睇樓時搵一次夜晚上去...如果本身望到個寺既...要留意下佢有冇d 燈光搞到自己...

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

疊茵都4.2起標呀

疊茵唯一好係近西鐵....

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

兩個盤都有層係手....

疊茵有間極樂寺係樓下...所以如果你心儀單位望到...夜晚就上去望多次

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

疊茵有間極樂寺係樓下...所以如果你心儀單位望到...夜晚就上去望多次

大地主

大陸煤?

股東

一次一隻輸過30萬冥幣,有血有淚

我都係係股市重創後先識諗去買樓...果時仲要08年...

不過呢筆學費交得抵...

實用低 我會揀聚康

聚康仲貴幾十萬

預左4.2-4.3
聚康真係買唔到

爸打係聚康定疊茵
疊茵好多都望到寺

好鍾意聚康
你租比大學生?
唔係一次半次wor

你真係要餐餐公仔面就咪撚買啦, 加息加果幾百幾千都瓜瓜叫就唔好買, 供唔起供得咁辛苦為左D乜,

btw, 我都成日食公仔面, 但只係因為我真係鐘意食公仔面
唔係一次半次wor

過到壓測既...已經表示受到壓

如果租樓住,業主見加息又加自己租咪又係住果個受哂
買得起供得到,個個月供d錢起碼叫入返落自己個袋度呀…
巴打們

就簽臨約 業主要求 必買必賣(佢要賣樓錢黎換樓)

問問大家 咁樣必買必賣都無 有咩分別?? 臨約5%

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞