[細價樓發癲] [上車盤6球] [奧仔轉為投資泰國樓] 真低調置業討論(11)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
佢而家話票到左...但對家未得閑 review 喎....叫我簽左先...到時對家 review 完佢先 send 出去....

咁其實有冇問題
我屋企借左261萬 九按Hibor + 1.6
如果加息其實都只係比多少少 ?
佢而家話票到左...但對家未得閑 review 喎....叫我簽左先...到時對家 review 完佢先 send 出去....

咁其實有冇問題

點解賣個個要緊張過買個個

好似5點, 大家幫佢集氣

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

有位巴打賣樓,但律師到期仲未收到對家正約

殺得成訂就有低調業主post 第一次聚餐

3.5 hrs to go

問一問

買賣合約...如果買方仲未簽...但支票到左...咁賣方可唔可以唔簽架?

可以
仲可以叫多廿萬

即係點...未試過得票唔見約
二手樓市氣氛熾熱,造價破頂潮擴散至公、居屋市場,個別居屋單位造價甚至比同區私樓貴。其中,東涌裕東苑530呎高層單位,呎價高見9,660元屋苑新高,較同區私樓映灣園還貴

居屋貴過私樓...

淨睇呎價冇意思, 要睇大數...
同一價錢, 一個係兩房, 一個三房...
裕東苑三房512萬(呎價9,660元)
映灣園兩房510萬(呎價9,375元)
問一問

買賣合約...如果買方仲未簽...但支票到左...咁賣方可唔可以唔簽架?

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
個人票要拎去mark good
如果唔係唔簽成交紙

而家係簽正式買賣姐...即係大訂個份...對家只係送左票過來...
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

而家係簽正式買賣姐...即係大訂個份...對家只係送左票過來...

繼續等
而家係可以

應該點做...我照簽?
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

繼續等
而家係可以

應該點做...我照簽?

問律師
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

送左票就無啦,對方soli開既唔會good唔到, 連登仔餐"科司臣" 無嚕
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

送左票就無啦,對方soli開既唔會good唔到, 連登仔餐"科司臣" 無嚕

但係支票都有機會彈架喎
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

但係支票都有機會彈架喎

買樓唔係一定本票咩
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

繼續等
而家係可以

應該點做...我照簽?

如果你唔係想玩野
真心想賣咪簽左先
因為唔洗兩家一齊簽
我之前買樓有次都係賣家簽好哂先比我簽

反佢價啦屌
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

繼續等
而家係可以

應該點做...我照簽?

問律師

直接問律師啦,佢收錢幫你做野架嘛
想問下咁多位
揾agent 係唔係應該揾幾間唔同既agent
定係1,2個已經夠
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

但係支票都有機會彈架喎

正常soli開得都唔會彈,因為soli係good左買家筆錢再開票, soli票都彈既間律師樓死得

話時話,梗係搏買家俾完大訂後上唔到殺大訂啦,區區細訂邊夠請大家食飯

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

繼續等
而家係可以

應該點做...我照簽?

問律師

直接問律師啦,佢收錢幫你做野架嘛

佢地就話照簽冇問題既...我係覺得怪姐
問一問

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
如果唔係唔簽成交紙

但係支票都有機會彈架喎

買樓唔係一定本票咩

唔係,大訂都係支票,不過支票係律師樓個名開出黎
除非間律師樓係假既,唔係都幾難走到數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞