[細價樓發癲] [上車盤6球] [奧仔轉為投資泰國樓] 真低調置業討論(11)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我隻股發力飆,呢次fatfat,睇吓執唔執到20萬先

大陸煤?

係咪又有飯飯食

可以
仲可以叫多廿萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
個人票要拎去mark good
如果唔係唔簽成交紙

而家係簽正式買賣姐...即係大訂個份...對家只係送左票過來...

送左票就無啦,對方soli開既唔會good唔到, 連登仔餐"科司臣" 無嚕

但係支票都有機會彈架喎

買樓唔係一定本票咩

唔係,大訂都係支票,不過支票係律師樓個名開出黎
除非間律師樓係假既,唔係都幾難走到數

我記得早半年前有單新聞就係連律師樓都係假,個買家比人騙咗幾佰萬

Sor睇錯左買賣合約
呢個要問返soli

同埋係咩支票先
個人票要拎去mark good
如果唔係唔簽成交紙

而家係簽正式買賣姐...即係大訂個份...對家只係送左票過來...

送左票就無啦,對方soli開既唔會good唔到, 連登仔餐"科司臣" 無嚕

但係支票都有機會彈架喎

買樓唔係一定本票咩

唔係,大訂都係支票,不過支票係律師樓個名開出黎
除非間律師樓係假既,唔係都幾難走到數

我記得早半年前有單新聞就係連律師樓都係假,個買家比人騙咗幾佰萬

咁即係都係上去簽算

大陸煤?

石油汽媒氣供應商,我睇圖覺得低水,博炒到佢,公司做呢啲

公司主要在中華人民共和國(「中國」)銷售及經銷管道燃氣,包括提供管道燃氣、燃氣管網建設、經營城市管道氣網、經營燃氣汽車加氣站、以及銷售氣體相關用具。

股東

其實買樓買股都要冒風險,買樓贏嘅機會大過股票,03年炒到今日雖然我算贏嗰個,一次執過幾百萬,我都係話樓穩健投資

大陸煤?

石油汽媒氣供應商,我睇圖覺得低水,博炒到佢,公司做呢啲

公司主要在中華人民共和國(「中國」)銷售及經銷管道燃氣,包括提供管道燃氣、燃氣管網建設、經營城市管道氣網、經營燃氣汽車加氣站、以及銷售氣體相關用具。

股東

其實買樓買股都要冒風險,買樓贏嘅機會大過股票,03年炒到今日雖然我算贏嗰個,一次執過幾百萬,我都係話樓穩健投資

intercontinental 今次要
幫你集氣
樓市狂熱,特首候選人林鄭月娥接受本報專訪時稱,若成功當選後,房策重點在於土地開拓,會成立專家小組,一年內與市民就開發新土地定下共識,中長期填海造地屬無可避免,同時按市民負擔能力出售港人首置上車盤。

唔係而家個套keep 住去咩, 又玩多一年咩共識呀
想問成交後幾時要比佣金?
收左key但aa冇曬聲氣

AA 緊張過你啦
佢會提你架啦
想問成交後幾時要比佣金?
收左key但aa冇曬聲氣

AA 緊張過你啦
佢會提你架啦

aa唔會有義工,佢哋口號係: Show me the fucking money
樓市狂熱,特首候選人林鄭月娥接受本報專訪時稱,若成功當選後,房策重點在於土地開拓,會成立專家小組,一年內與市民就開發新土地定下共識,中長期填海造地屬無可避免,同時按市民負擔能力出售港人首置上車盤。

佢搞得掂班圍頭佬D 棕地先講
之前有晚專登輕鐵由兆康過元朗
中間果段唔少地方烏燈黑火,圍頭佬地段,果D 地段佢係搞得掂O既,乜供應都有啦
不過而家班圍頭佬都俾票佢,我就唔信佢上左任次之會搞到D 咩

中間果段唔少地方烏燈黑火,圍頭佬地段,果D 地段佢係搞得掂O既,乜供應都有啦

丁屋僭建佢當時話要強力執法,自己「好打得」,依家呢?

丁屋僭建佢當時話要強力執法,自己「好打得」,依家呢?

即係: 拿~我乖乖俾票你,你要識做呢
走轉元朗睇吓啲丁屋僭建,淋病當時幾打得呀佢話,屌

信呀豬呀狗打得都唔好信公墓員打得啦
公墓員只有A膊得
淋病又好品客又好胡官也好,唔會改變到大方向,中聯辦200億物業,中資要取代華資地產商,唔使睇佢哋台戲?
大訂已拿...唯有集氣等最後唔成交

公墓員只有A膊得

林鄭上台大把債要還, 除左首富外, 其實地產商全部提名票都俾左佢呀

仲未計鄉議局班土皇帝...

佢打得就唔會有雨革, 佢打得就唔會有反國教, 佢打得就唔會有丁屋問題

公墓員只有A膊得

香港人又忘記咗淋病噏得就噏,皇后碼頭佢就「好打得」,丁屋講完冇下文

科司臣啦喂, 你出囡出房, 我地出棍出大炮

科司臣啦喂, 你出囡出房, 我地出棍出大炮

如果大訂都俾埋先唔成....科司臣完全唔係問題啦
仲有陸恭慧都攪過圍頭佬,直情話入村要老強佢,朱hidi單嘢我仲留意緊事態發展,對房屋政策會唔會有影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞