[細價樓發癲] [上車盤6球] [奧仔轉為投資泰國樓] 真低調置業討論(11)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

除非有小朋友or 父母行動不便
否則都唔會買車了,平時搭的士/uber 好過

香港買車係買黎玩
有閑錢我都想買部WRX玩下

部車啊媽full pay

母幹

10幾萬 2手mini咋

臭脾氣wo

姐係咩

Mini 出名多野整
新地(016)前主席、帝國集團主席郭炳湘與麗新發展(488)的將軍澳臨海新盤藍塘傲,今日宣佈加推61伙,折實平均呎價20,797元,貴絕將軍澳,並較樓盤於去年10月推出的首張價單折實均價13,237元,加幅57%。

新盤幫手加多腳
【搵屋指南】深水埗三球上車最後希望
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170303/56377229

舊屋正正就係呢類盤
果個位仲要10分鐘係去到太子 深水埗同石硤尾三個地鐵站
呢d單支盤都升埋就真係上樓無望

首置秘訣: 有計劃儲蓄,購買時睇餸食飯,唔好睇升跌太重要

其實果頭幾好住,5分鐘內就有超市 老麥 大排檔 糖水鋪
出去長沙灣道又大把巴士搭

但係好撚多南亞狗

但budget唔多又要市區嘅,真係無辦法要買呢d
睇你同budget下要求市區定要環境行先
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170303/56377229

舊屋正正就係呢類盤

我舊居258 呎,石硤尾,單支三十六年舊樓,我年半前賣260,同層有人而家放over 300

依棟我應該睇過樓 果陣我議價270都唔肯
最後我290搞掂2房居屋 業主補埋地價

香港買車係買黎玩
有閑錢我都想買部WRX玩下

部車啊媽full pay

母幹

10幾萬 2手mini咋

臭脾氣wo

姐係咩

Mini 一整好似好貴
雖然mini 的確係靚

個個fd 以為我出新車
我果部country man s 7年車
岩岩換左偈油 出牌費 5k8

舊屋正正就係呢類盤

首置秘訣: 有計劃儲蓄,購買時睇餸食飯,唔好睇升跌太重要

其實果頭幾好住,5分鐘內就有超市 老麥 大排檔 糖水鋪
出去長沙灣道又大把巴士搭

但係好撚多南亞狗

但budget唔多又要市區嘅,真係無辦法要買呢d
睇你同budget下要求市區定要環境行先

有頭髮邊個想做熾哥 做住熾哥先次 有錢咪植返d頭髮
殺訂位巴打殺咗訂未
殺訂位巴打殺咗訂未

好似5點, 大家幫佢集氣
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

fatfat 殺完mark up 10% 再放過
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩
其實我都唔明
點解舊樓300尺可以開到兩房
而家得開放式

要有工作露台
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

有位巴打賣樓,但律師到期仲未收到對家正約
其實我都唔明
點解舊樓300尺可以開到兩房
而家得開放式

露台晒位, 呢幾年改咗「實用面積」計算,露台當係,飛咗出去樓外面又賺你錢,以前玩大窗台呃錢,所以居屋476尺感覺比新私樓417尺大一半,其實400尺以下有露台仲衰,我鍾意露台但要買700尺以上先覺得好使
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

殺得成訂就有低調業主post 第一次聚餐
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

集氣
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

係唔係先 我請定假
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

支持愚巴
問一問

買賣合約...如果買方仲未簽...但支票到左...咁賣方可唔可以唔簽架?

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

有個小問題...自己都未遇過...幫幫手
殺訂位巴打殺咗訂未

book定台等食飯

頂撚住

講緊咩

3.5 hrs to go
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞