[健康] iherb產品討論

1001 回覆
35 Like 10 Dislike
買開野儲緊貨免運費問埋:
想問有冇d補肝產品係G6PD (蠶豆症) 既人食都得?
我男朋友成日捱夜面色好差又好黃,
想買黎俾佢補身,但佢又有蠶豆症,怕有啲成份佢唔食得
或者任何岩捱夜食而蠶豆症都食得既都可以介紹返

push 一 push

問下你bf個眼白有冇變黃 黃疸嘅話立刻睇醫生啦

蠶豆症患者因紅血球內G6PD不足

當體內oxidative stress增加時(接觸禁忌藥物或食物,感染引起)

無法產生足夠reduced glutathione以清除過多的自由基

令到紅血球受到破壞而發生hemolysis

平時補充NAC提升glutathione level應該有好處
https://iherb.co/tBbamWY
趁weekend試咗兩晚melatonin 5mg

坦白講我返shift但冇乜失眠問題,通常瞓落床就瞓到,只係成日覺得瞓得唔夠"lum".唔知係心理作用定點啦,第一晚我已經自覺瞓得"lum"咗,噚晚再食除咗俾想試真啲,亦有少少係因為自己有啲掛住瞓得好"lum"嘅感覺我噚日特登dl返個sleep tracker(以前用過但好耐冇用),噚晚deep sleep 42%,今晚我唔會食,睇吓會唔會真係低咗,雖然返工同方家都應該有少少分別
一齊買買買

MY 95折CODE: JNH8497

正!

我個code:SAM6731
首講5% off: SAVE2017
第一次買落左400 幾蚊 買左d 野比隻狗

btw, 歡迎用我個code KIT7178 第一次買用埋 SAVE2017 再減多d / 用apps 第一次買就入埋 APPS2017 (減$5 美金)

咁撚快 02jun訂 今日送到上屋
想問如果腸胃唔好 有咩supplement可以改善 定係都係要睇中醫
想問如果腸胃唔好 有咩supplement可以改善 定係都係要睇中醫

點樣唔好法?便秘/腹瀉都可以試益生菌

NES1741

IBS(腸易激綜合症)

NES1741

益生菌真係有效
大便有改善
L-dopa 食左幾日好似無乜效

NES1741

益生菌真係有效
大便有改善

有邊隻益生菌推介
食緊呢隻
L-dopa 食左幾日好似無乜效

邊個咁好推介,叫你食L-dopa

冇效果係最好嘅結果,最強嘅效果係入硬青山

NES1741

益生菌真係有效
大便有改善

有邊隻益生菌推介
食緊呢隻

我食緊呢隻

你食緊果隻有冇效

NES1741

益生菌真係有效
大便有改善

有邊隻益生菌推介
食緊呢隻

我食緊呢隻

你食緊果隻有冇效

我覺得都ok
雖然大粒,但因為無味
所以都易吞

你嗰隻呢?

NES1741

益生菌真係有效
大便有改善

個胃成日唔舒服 嗝氣 食完野好耐都重好脹
大豆卵磷脂有咩牌子推介?

lecithin 呢d個個牌子成份同配方都差唔多,揀返大牌子就OK
我自己食開 now foods sunflower lecithin,主要係唔要大豆成份

廣告: WZM772
買左廿幾排朱古力
有兩包裡面少左一列仲要融左

少咗列? 可唔可以email 同佢講返
買左廿幾排朱古力
有兩包裡面少左一列仲要融左

少咗列? 可唔可以email 同佢講返

用live chat,又快又方便
情緒唔好既可以食乜?
訓到,容易抑鬱
情緒唔好既可以食乜?
訓到,容易抑鬱

probiotics

5-htp

改善腦中血清素濃度
情緒唔好既可以食乜?
訓到,容易抑鬱

probiotics

5-htp

改善腦中血清素濃度

probiotics都得 唔該曬
情緒唔好既可以食乜?
訓到,容易抑鬱

probiotics

5-htp

改善腦中血清素濃度

probiotics都得 唔該曬

Psychobiotics 精神益生菌

請瀏覽:https://zh.m.wikipedia.org/wiki/精神益生菌
probiotics 係幫啲便秘既人去廁所?
我如果成日屙爛屎係咪都可以食?
probiotics 係幫啲便秘既人去廁所?
我如果成日屙爛屎係咪都可以食?

食多啲菜啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞