[健康] iherb產品討論

1001 回覆
35 Like 10 Dislike
想請問下有無咩美白product可以內服

同路人

大家都想美白

同路人

Vitamin C ? 其實無架wor 我諗

去左一個月旅行 黑左勁多

點解唔去試日本個堆美白丸

食過白兔牌 無乜用
美白丸無非就係個d抗氧化劑:L-Cysteine,Vitamin C, Vitamin E, Grape seed extract, Alpha Lipoic Acid
返工好高壓,要做好多task,甚至multi tasking,又唔可以有錯漏
有無啲咩食左可以個人專注啲/轉數快啲
已經每朝都食vit B & 訓足十粒鐘
有無人想要5-htp?買左翻黎食左十粒都無 半價轉讓有無興趣
想問下有濕疹應該食咩supplement好
THANKS
男人保健食乜??

食過白兔牌 無乜用

食過triple c?個名好似係咁 深藍色樽 冇用
打算試now foods, c-500 complex 貪佢有針葉櫻桃成份 應該work
利申睇羅摩即吳承俊講姐 未親身證明work

食過白兔牌 無乜用

打算試now foods, c-500 complex 貪佢有針葉櫻桃成份 應該work

我正正就係睇佢推介咩可以美白/保濕就跟住食
針葉櫻桃我直情係買粉嚟沖
早幾個月開始食埋玫瑰果粉 去做facial俾人話白淨咗好多 係咁問我係咪轉咗護膚品
長時間對住電腦做野,覺得對眼好攰好蒙咁
巴絲打有冇介紹咩supplement可以幫補下
根據「Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry」於2008年刊登的一篇研究報告,研究人員以雌性天竺鼠分兩組作動物實驗,一組飲清水,另一組飲含有針葉櫻桃的水,而針葉櫻桃的計算份量是每kg體重400mg。

實驗為期8週,期間實驗動物會受到紫外光UVB的照射,以量度牠們皮膚所受的影響。

結果表明,服用針葉櫻桃的一組實驗動物,皮膚的色素沉澱情況較輕,研究人員分析原因是針葉櫻桃所含的兩種花色素,分別名為「矢車菊素 3-α-O-鼠李糖苷 cyanidin-3-alpha-O-rhamnoside (C3R)」及 and「天竺葵素-3-α-O-鼠李糖苷 pelargonidin-3-alpha-O-rhamnoside (P3R) 」都能抑制酪胺酸酶(tyrosinase )的活性。

由於黑色素細胞需要使用酪胺酸酶才能製造黑色素,因此酪胺酸酶被抑制了,黑色素固然產量減少,那皮膚固然會變得白了。

因此文章結論認為,口服針葉櫻桃能抑制酪胺酸酶,從而減少皮膚因受UVB照射引起的色素沉澱。

(Biosci Biotechnol Biochem. 2008 Dec;72(12):3211-3218)

http://www.seraphng.net/tag/%E9%87%9D%E8%91%89%E6%AB%BB%E6%A1%83/

Now Foods, Acerola 4:1 Extract Powder

根據「Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry」於2008年刊登的一篇研究報告,研究人員以雌性天竺鼠分兩組作動物實驗,一組飲清水,另一組飲含有針葉櫻桃的水,而針葉櫻桃的計算份量是每kg體重400mg。

實驗為期8週,期間實驗動物會受到紫外光UVB的照射,以量度牠們皮膚所受的影響。

結果表明,服用針葉櫻桃的一組實驗動物,皮膚的色素沉澱情況較輕,研究人員分析原因是針葉櫻桃所含的兩種花色素,分別名為「矢車菊素 3-α-O-鼠李糖苷 cyanidin-3-alpha-O-rhamnoside (C3R)」及 and「天竺葵素-3-α-O-鼠李糖苷 pelargonidin-3-alpha-O-rhamnoside (P3R) 」都能抑制酪胺酸酶(tyrosinase )的活性。

由於黑色素細胞需要使用酪胺酸酶才能製造黑色素,因此酪胺酸酶被抑制了,黑色素固然產量減少,那皮膚固然會變得白了。

因此文章結論認為,口服針葉櫻桃能抑制酪胺酸酶,從而減少皮膚因受UVB照射引起的色素沉澱。

(Biosci Biotechnol Biochem. 2008 Dec;72(12):3211-3218)

http://www.seraphng.net/tag/%E9%87%9D%E8%91%89%E6%AB%BB%E6%A1%83/

Now Foods, Acerola 4:1 Extract Powder

https://iherb.co/3BwvWhEN

葉黃素

Doctor's Best, Lutein with FloraGlo Lutein
https://hk.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Lutein-with-FloraGlo-Lutein-20-mg-60-Softgels/11685?rcode=MAL0483

加強版 葉黃素+花青素+銀杏葉萃取物

Nature's Way, Ginkgold Eye

https://hk.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Ginkgold-Eyes-60-Tablets/1989?rcode=MAL0483

THANKS

返工好高壓,要做好多task,甚至multi tasking,又唔可以有錯漏

追post睇到呢兩隻對記憶力專注力有效 如果呢兩隻相比邊隻會有用啲?定兩隻一齊服用會比較好?另外想問下有冇巴打食過覺得有冇副作用?唔該哂

追post睇到呢兩隻對記憶力專注力有效 如果呢兩隻相比邊隻會有用啲?定兩隻一齊服用會比較好?另外想問下有冇巴打食過覺得有冇副作用?唔該哂

DMAE提高專注力,坊間用作治療兒童ADHD

Bacopa提高記憶力與學習能力,連續食兩個月開始見效

兩隻我都食過,一般人甚少會出現副作用,好安全

DMAE提高專注力,坊間用作治療兒童ADHD

Bacopa提高記憶力與學習能力,連續食兩個月開始見效

兩隻我都食過,一般人甚少會出現副作用,好安全

唔該巴打
想問埋其實食幾耐開始見效?主要想考試嗰排溫書專注同提高記憶力 咁係咪淨係嗰排食就得?

轉數快啲 恐怕要食stimulant

專注力 記憶 Alpha-gpc & PS

食過白兔牌 無乜用

早幾個月開始食埋玫瑰果粉 去做facial俾人話白淨咗好多 係咁問我係咪轉咗護膚品

c-500好似有both針葉櫻桃同玫瑰果
打算跟佢講買埋山竹膠囊
希望有用 但佢講既唔食甜野個d好難做到
最近用銀聯卡有優惠 買50usd 可以減8usd

葉黃素

Doctor's Best, Lutein with FloraGlo Lutein
https://hk.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Lutein-with-FloraGlo-Lutein-20-mg-60-Softgels/11685?rcode=MAL0483

加強版 葉黃素+花青素+銀杏葉萃取物

Nature's Way, Ginkgold Eye

https://hk.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Ginkgold-Eyes-60-Tablets/1989?rcode=MAL0483

唔該巴打,即刻訂黎試下

食過白兔牌 無乜用

玫瑰果粉係買邊隻牌子?
THANKS

其實月見草男人食唔食得
見好似對濕疹有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞