[健康] iherb產品討論

1001 回覆
35 Like 10 Dislike
多數揀doctor's best,now foods
反而我係搵唔到先會揀Now foods 例如B雜,我會搵隻成份係無咁多合成物咁

咁你平時首選邊隻牌子?我想收集多啲大家推介嘅brand

其實我無特定邊一隻牌子 不過依家食緊以下嗰啲

B雜:Jarrow formula
維他命c:solgar (不過都想轉)
nac:now foods
魚油:Carlson Labs或Nordic Naturals (triglyceride form嘅魚油會吸收好啲,ethyl ester form好似唔太好的)
Milk thistle:Natrol(好似唔再出,要搵另一個牌子)
Astaxanthin:Nutrex Hawaii(食完一樽唔知有咩用就無再買,好貴)

好多時睇咗best selling嗰啲差嘅comment,再去amazon見多次comments
想買skin care
Oil control 男仔用有無人有推介
有無人有買過佢個啲滴落diffuser 既essential oil
Now 出既香薰油都係70蚊HKD一樽
MUJI買都兩舊水
有無人有買過佢個啲滴落diffuser 既essential oil
MUJI買都兩舊水

買左呢款寄緊過黎
d人話幾好
MUJI買都兩舊水

基本上iherb無芳療級嘅精油,now foods牌嘅仲要唔pure,拖地都唔想用
MUJI買都兩舊水

基本上iherb無芳療級嘅精油,now foods牌嘅仲要唔pure,拖地都唔想用

即係吸入對人體唔好?
咁去邊度買先有芳療級精油
誠品個幾間精油店?
MUJI買都兩舊水

即係吸入對人體唔好?
誠品個幾間精油店?

聞得太多會唔好啦,始終精油有化學分子

誠品嗰間係nyr? 係嘅話都okay呀,又唔算好貴
買左b 雜同ZINC, 有冇話夜晚食定幾時食好
每樣一粒
買左b 雜同ZINC, 有冇話夜晚食定幾時食好
每樣一粒

B早食好 因為會精神
夜晚食怕失眠
第一次食b 雜同ZINC買邊個牌子好
香港有個D iherb好似全部冇, gnc, Jamieson都冇
唔該哂

zinc 有咩用?

無咁易病
同埋d精會濃d
入自己個code有95折
反而我係搵唔到先會揀Now foods 例如B雜,我會搵隻成份係無咁多合成物咁

咁你平時首選邊隻牌子?我想收集多啲大家推介嘅brand

靈芝買life extension 成份寫得最詳細,dha 買coromega
有冇人想夾單?
sutotal$ 189.67
想買chia seed
想買chia seed

有個mamma chia幾好
有冇按摩油推介? 返大陸DUP骨比囡囡用

我用緊椰子油按摩 幾好
有冇人想夾單?

有冇人夾下
買St. John’s Wort要小心,有d牌子有效成份嚴重不足

Those that passed include:

• Gaia Herbs St. John’s Wort Flower Buds and Tops drops
• Nature’s Way Perika St. John’s Wort tablets.
• Shaklee Moodlift Complex, capsules.
• Standard Process Mediherb St. John’s Wort tablets.

The products that didn’t pass muster include:

Now St. John’s Wort capsules.
• Planetary Herbals Full Spectrum St. John’s Wort Extract tablets.
• Swanson St. John’s Wort capsules.
• Vitacost St. John’s Wort Extract capsules.
• The Vitamin Shoppe St. John’s Wort capsules.
• Whole Foods St. John’s Wort capsules.

http://www.newsmax.com/Health/Headline/StJohns-wort-supplements-fail-tests/2016/10/18/id/754044/
MUJI買都兩舊水

即係吸入對人體唔好?
誠品個幾間精油店?

聞得太多會唔好啦,始終精油有化學分子

誠品嗰間係nyr? 係嘅話都okay呀,又唔算好貴

買左呢個 幾香 relaxing
有冇啲冇矽又減少掉髮既洗頭水
想清爽啲既
有冇人用開有推介?
想買比屋企人
自己睇啱好野 又另一個深坑
有冇人想夾單?

有冇人夾下

你住邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞