容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
丹子本身已經係偽毒啦
利伸:真毒

喺屋企同老媽子睇緊電視
今日有無文出
今日有無文出

有,好唔專心咁打緊

仆街啦

仆街啦

講左乜? 你係佢偶像丹尼爾?

仆街啦

左乜? 你係佢偶像我係丹尼爾?

仆街啦

而家屌7你。
明天你老母落樓下見到保安,去飲茶見到部長,去街市見到菠菜蓮,豬肉榮…………就會。。
哈哈哈,我個仔靜係識玩,香港踩單車去英國冇鬼用架。哈哈哈,環遊世界都唔返工。唉。識埋咁多個國家既朋友做乜丫。衰仔冇用架…邊似你個仔日日返工咪好囉,………哈哈哈

仆街啦

而家屌7你。
明天你老母落樓下見到保安,去飲茶見到部長,去街市見到菠菜蓮,豬肉榮…………就會。。
哈哈哈,我個仔靜係識玩,香港踩單車去英國冇鬼用架。哈哈哈,環遊世界都唔返工。唉。識埋咁多個國家既朋友做乜丫。衰仔冇用架…邊似你個仔日日返工咪好囉,………哈哈哈

呢個真,駁唔到
個心靜唔到落嚟打文
盡量打一篇,講我離開土耳其
原來有11
Rob鼻鼾好大。

畀佢嘈到我醒吓瞓吓,拖到七點半先起身。當時我仲非常自信,覺得自己可以一日踩接近二百公里去到個host度。

臨走嗰陣,Rob都起咗身,佢送我落樓,話要去隔離Burger King借wifi。交換contact之後,攬一攬,我就出發去希臘。

希臘?係,你冇睇錯,係希臘。

我曾經諗過,如果去希臘唔去Athens同地中海嘅話,不如唔好去,但事實上呢啲地方都喺希臘南部,以我時間同budget,我係唔應該去。咁點解我仲要去希臘?無他嘅,喺土耳其過去,希臘同保加利亞個關口都好近,為咗喺passport吸個印,又可以望一望希臘係咩環境,我咪入咗希臘再由希臘入保加利亞囉,踩多少少咋嘛,差唔多方向。

即日由土耳其過希臘,再直插保加利亞,一日踏足三個國家,諗起都扯旗。

去希臘關口途經嘅Edirne商業街

Why? How?

喺Edirne去邊境,都要踩返幾公里,但因為尋日落過雨,啲爛路積晒水,拖慢咗我啲時間。

終於,我去到土耳其同希臘嘅邊境。

因為經常有車往來希臘同土耳其,呢度嘅關口係可以揸車過,基本上只要個司機落車,畀晒全車人passport個海關check,其他人係唔需要落車就獲得通行。

再一次畀個關員問我點解冇visa,經過一輪解釋之後,擾攘一陣先放行。

再終於,我要離開土耳其。

離開土耳其呢個同伊朗喺好客方面不遑多讓嘅國家,意味住我好可能唔能夠再感受到當地人嘅熱情招待。進入歐洲呢塊出名冷漠嘅土地,我十分懷疑,嚟緊自己可唔可以適應,始終我畀沿途呢幾個伊斯蘭國家縱壞咗。

我仲可唔可以喺人哋屋企借宿?仲有冇人主動執我返屋企?會唔會有人請飲請食?仲有冇人會覺得我係上天賜畀佢哋嘅禮物?仲有冇人想結交我?我交唔交到朋友?甚至我連一句熱情嘅招呼都唔敢肯定會得到。

我真心唔知。

但,曾經有人同我講巴基斯坦好差、伊朗又好危險、土耳其東部會畀人綁架同掟石,而我親身感受過之後,呢啲嘢我都冇經歷到,咁人哋對歐洲嘅睇法呢?會唔會……佢哋其實唔冷漠?

嗯,真正進入歐洲大陸喇,等我試完話你聽。

Goodbye, amazing Turkey.
擇咗名知道邊個情人節有街去扑緊嘢了
我匿埋食髀先,早唞
其實講左比你老母知都好既 始終呢件事係你人生中一件大事 拎左唔少經驗又識左好多朋友 仲儲埋一班讀者 改變左唔少人諗法 令更多人認識呢個世界 既然你做左件咁好既事 你呀媽把口鬧完 個心點都為你而驕傲既
分分鐘伯母諗諗下個仔無穿無爛返咗黎就當冇事算架喇
手動留名
今日有無文出

有,好唔專心咁打緊

Anyway 支持你既

我諗你媽會明白件事已經過左去,再執著都無意思
而家咩情況
丹丹之前一直無同伯母講? (原本想打未來外母,自己都頂唔順 )
你娘親有咩反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞