容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike

俄文?

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜

做gay呀你好以p記操開

哦屌
我喺荔枝角做開

荔枝角餅都唔多塊點操呀
出文未

近嘛
有時為咗某啲機會出旺角嘅

屌連登好撚慢

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜

哦屌
我喺荔枝角做開

荔枝角餅都唔多塊點操呀
出文未

近嘛

屌連登好撚慢

連登呢兩日怪怪地,好似有人搞野咁

保加利亞文
但應該幾似俄文

丹巴聽日荃p等你

點解我唔明你講乜

哦屌
我喺荔枝角做開

荔枝角餅都唔多塊點操呀
出文未

近嘛

屌連登好撚慢

可唔可以做我PT
同Margarita一家道別之後,我就向住保加利亞首都Sofia進發。

離開Pazardjik嗰陣已經十點幾,算係比較遲出發。見過鬼之後,其實我唔係唔怕黑,我知道喺呢種路況之下,踩車就有如老鼠拉龜,根本預唔到到達嘅時間。但我已經淨係住一晚就走,交流嘅時間本來就唔多,人哋開到聲叫我留多陣,我又點好意思頭也不回咁走?

喺巴士站坐低食乾糧,一個十日冇沖涼嘅阿叔嚟R咗我兩塊餅,仲疑似問我拎錢

果然,天有不測之風雲,人有旦夕之禍福,踩到下晝,我就奶嘢了。

越近首都Sofia,小鎮越密集,但有陣時啲舖頭睇落冇開,原來係開咗,好戇鳩

三點幾嘅時候,喺一個油站停低休息食麵包嗰陣,見到前面有分岔路,右邊要轉上高速公路,直去就keep住係我踩緊嘅八號公路。自從伊朗之後,我都已經冇再踩過highway,進入歐洲之後,話晒越嚟越文明,我都唔係幾敢偷雞踩,好自然地我就選擇咗直去。

我唔知呢個決定有冇錯,可能踩highway後果仲嚴重,但想話畀大家知,呢條路,我一啲都唔好過。

自土耳其開始,我就會買幾盒朱古力或者榛子醬嚟yaam麵包

當我剛直去,路況係okay,雖然有少少積雪,但都見有車痕,跟住車痕去踩,我都唔會卡住喺啲書度。而當時仲遇到有架泥頭車迎面而嚟,哦咁得啦我心諗,keep住有車就冇死。

唉屌你老母呢架係我喺呢條路見過嘅唯一一部車!

Best case

越入到去,條路就越戇鳩,冇晒車痕不特止,條路仲要爛嘅!泥地加埋積雪,為求唔停低畀佢卡住,我要不斷咁踩,但有啲位真係積雪太厚,一剷埋去架車已經即停,極難起返步,喺呢啲位,我不得不推。

影落冇乜,踩落痴線

最戇鳩係,我唔知呢條路有幾多,我唔知值唔值得去博,返轉頭轉上highway,更加冇可能停低等人救援,事關呢段路除咗一開頭架車之外,我再冇見過其他人,如果我喺度等,隨時凍撚死咗畀啲雪埋撚埋再等夏天溶雪先被列為屍體發現案處理。踩吓推吓,唉屌你老母都唔撚再諗返轉頭,頂硬上算。

望住右邊山坡上嗰條平衡嘅highway,我唔止一次想搵路睇吓搬唔搬到忍者龜上去,但最後都只係能夠望門輕嘆,繼續默默耕耘。

唔知好彩定唔好彩,花咗一個鐘時間,我終於踩完呢段路,入到一個鎮仔。

Fuck you bitches!

喺鎮仔問明方向,我全速向Sofia進發,可惜當時個天色開始轉暗,喺雪地反射下成個氣氛都好似藍藍哋咁,仲越嚟越凍,我心知今晚踩夜車都一定唔可以停低,唔係嘅話起步就一定震過貓王。

低處未算低,一出小鎮,係瘋狂落斜,除咗「落斜」個「落」,仲加埋「落雪」個「落」,仆街,落斜已經凍,你仲玩crazy mode,生於草根,樣衰又冇錢,條命仲唔夠苦咩?Hard都唔撚夠,仲要crazy……含撚啦!

Up相嗰陣反轉咗,唔知依家有冇反返轉,如果冇就屌細力啲

冒住雪,再次見到幾個濕鳩路牌,踩到八點,我終於抵達Sofia範圍,再用咗半個鐘,到達Warmshowers host Tihomir位於市中心嘅屋企。

沿住條大路直屌咗勁耐

搬咗幾層樓梯先到Tihomir屋企

破完地獄,有暖氣,有床有晚餐係最撚幸福

除咗北京冇去,我已經去到旅程中第六個首都──保加利亞嘅Sofia。
啱啱呢篇咁長,一篇夠頂兩篇
有啲嘢要做,工作繁忙邪帝要退朝了
早抖

點解我唔明你講乜

哦屌
我喺荔枝角做開

荔枝角餅都唔多塊點操呀
出文未

近嘛

屌連登好撚慢

可唔可以做我PT

我都係學緊野
啱啱呢篇咁長,一篇夠頂兩篇
有啲嘢要做,工作繁忙邪帝要退朝了
早抖

早抖
你全程靠google maps有冇紙地圖做後備?
辛苦晒
俾狗追真喺好恐怖,我自己都好驚狗
次次睇親都身同感受
每次見到你捱完肚餓又踩完夜車之後終於搵到host或者好彩俾人執番屋企,就會好感受到有瓦遮頭同有餐飽飯食真係得來不易...

冇呀淨係靠電話,冇上網就gps定位
次次睇親都身同感受

某程度上狗都係保護自己同心愛嘅人,所以我好愛狗
每次見到你捱完肚餓又踩完夜車之後終於搵到host或者好彩俾人執番屋企,就會好感受到有瓦遮頭同有餐飽飯食真係得來不易...

所以珍惜啦,唔好自暴自棄
次次睇親都身同感受

某程度上狗都係保護自己同心愛嘅人,所以我好愛狗

但佢哋有啲喺太熱情,有啲狗鐘意同陌生人玩,就一枝箭撲埋嚟我到,次次要啲friend幫我擋一擋,分散吓主意力,我先可以避一避

所以珍惜啦,唔好自暴自棄

就算我想自暴自棄都唔得啦,咁辛苦讀完大學出黎自暴自棄,點講都講唔通

冇電咪大鑊

冇電咪大鑊

所以要有尿袋
喺伊朗同土耳其冇尿袋嗰陣部機成日凍到熄機,吓吓要擺個肚暖返着佢
今晚都係差唔多時間出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞