容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
巴打真係好撚勁
我之前仲以為係賭J post無click入黎

依家賭得唔得
連登富奸連載再開

屌你
因咩解究由神級變左去迷失呢

被貶落凡間

因為要配合返歐洲嗰陣嘅思路

你條Pk想食花生 係都你自貼先輪到我啦丹爺

你搵到office工?

唔講啦,世界好細

但點解叫「算」搵到?唔係番緊喇咩?

自僱賣屎忽

你又窮到賣身咩,丹b 10蚊Q

窮呀,十蚊Q Catgirl都得
跟返條隊先,掛死中女了 ~

自僱賣屎忽

我唔知邊個叫catgirl,走左去search
一search 完,只可以講句丹bb你尺度真係大
跟返條隊先,掛死中女了 ~

中女就唔好咁夜瞓,要keep喇
btw我發覺我嘅讀者群都係年紀有返咁上下

自僱賣屎忽

出嚟撈,有得揀客咩

出嚟撈,有得揀客咩

笑撚死,講到好似真係落左火坑咁
你咁樣唔係賣屎忽,係賣Jj
飲到咁上下,Serdar佢哋就走咗,留低我一個人霸晒間屋。

除咗沖涼、梳化等等嘅基本設施,間屋可以話係空空如也。呢度都起碼一千呎,土耳其啲樓真係大呀……但我諗到嘅係,我睇到嘅係四幅牆,Serdar睇到嘅卻係甜酸苦辣,係一個充滿住回憶嘅地方。

不過人總需要勇敢生存,希望Serdar都係重新許願,開展人生嘅新一頁啦!

Corlu只係一個好似Tatvan咁嘅小城市

朝早,我第一次用嗰個遠從香港寄嚟嘅酒精爐,諗住整熱啲饅頭做早餐。可惜嗰支之前買落嘅廢鳩酒精唔生性,燒緊都燒唔熱啲水,莫講話蒸氣,蟹眼都冇粒,淨係得我粒馬眼喺度奔走。心諗尋日都痛咗鑊,個肚應該已經有抗體,於是我就照食啲饅頭。

吖又work呀吓,鬼馬呀細菌小子!

其實我唔知乜鳩嚟

之前提過,下一個目的地就係邊境城市Edirne。Edirne曾經係鄂圖曼帝國嘅首都,後來先遷都去Istanbul,所以呢度係有無數咁多嘅清真寺同歷史古跡。從Corlu至Edirne大約一百二十五公里,雖然一路起伏不定,但大致上都係暗斜咁落,加上順風速遞,我踩得非常輕鬆,計埋中間休息食嘢都係六個幾鐘就到。

油站買energy bar補給

Ekmek喺土耳其文就係麵包,見親就知肚仔有救

今次Warmshowers嘅host叫Engin,佢唔係讀N展,佢個名都唔係讀做「N展」,係「N乾」,「乾坤」個「乾」,係一個開單車舖嘅阿叔。Engin間舖頭係我喺路上見過最具規劃嘅單車舖,佢好大,入面啲嘢十分齊全,仲有個專業到好似Engineer嘅師父喺度整單車。而且,呢間舖頭應該出晒名,求其問個阿嬸,佢都可以指到我點樣過去。

冰山一角

佢唔係Engin,係聾啞嘅Engineer

與其話Engin嗰間係單車舖,倒不如話係一個單車社區(Community),Edirne嘅單車發燒友都會聚集晒喺度,當地嘅大學生會自發幫佢招待各地而來嘅單車佬,佢地會有Engin屋企鎖匙,帶我上去佢舖頭對面嘅屋企安頓。

仲幫手煮埋嘢我食

而Engin,就係呢個單車Community嘅揸fit人。

出嚟撈,有得揀客咩

要瞓了
再同你傾落去我好快就要跪玻璃

早抖各位巴絲打

出嚟撈,有得揀客咩

要瞓了
再同你傾落去我好快就要跪玻璃

早抖各位巴絲打

Sor, 正經番先
舊讀者第一次留名
好耐之前係blog果到追曬又上高登追,高登追完又係呢到追,追到拾之後咁耐都冇開新post以為又爛尾 隔兩三日就禁入去你個名到起底睇下你肯開post未......等到宜家終於有啦
丹丹你出野出得咁少小妹唔夠喉啊
留名
舊讀者第一次留名
好耐之前係blog果到追曬又上高登追,高登追完又係呢到追,追到拾之後咁耐都冇開新post以為又爛尾 隔兩三日就禁入去你個名到起底睇下你肯開post未......等到宜家終於有啦

都係個零禮拜啫
丹丹你出野出得咁少小妹唔夠喉啊

Show Blocked User - On9廢托
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞