容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
丹b你打緊文果時係咪好眼訓?
睇過你咁多篇文都無咩錯字,今篇文竟然有幾個錯字

係喎
下次proofread吓

所以先問你係咪太眼訓 我以為你不嬲都有proofread..因為之前你都無錯字
個女組員有冇正面相

冇啦點影,但真係成個公仔咁

人造人定PS裝甲?

似人造人
終於live咗
好耐之前喺blog睇仲以為冇再更新,點知原來連登有
即刻重新睇一次

多謝
丹b你打緊文果時係咪好眼訓?
睇過你咁多篇文都無咩錯字,今篇文竟然有幾個錯字

係喎

所以先問你係咪太眼訓 我以為你不嬲都有proofread..因為之前你都無錯字

係,太眼瞓
有個衝動想從頭睇多次
唔知睇晒有幾多篇新文

係喎

係,太眼瞓

睇到kick住kick住 「變佬」「人傑地亞」「行左成身」

話說今日見工見到想屌尻個interviewer 搵工搵到想死

係喎

係,太眼瞓

話說今日見工見到想屌尻個interviewer 搵工搵到想死

Sor失咗準
你讀咩見咩
有個衝動想從頭睇多次
唔知睇晒有幾多篇新文

咁撚串
有個衝動想從頭睇多次
唔知睇晒有幾多篇新文

都有三兩篇既

係,太眼瞓

Sor失咗準
你讀咩見咩

咁又唔洗sor,你都係太眼訓姐

讀bus, 都係見marketing , administrative assistant 果d, 今日真係痴撚線,今日去in marketing assistant, 間公司應該都一早睇到我resume 係degree holder, 然後佢同我講話佢地唔expect 呢個post係degree holder,又話我over qualification,然後連我expected salary 12k都俾唔到我...in 完出黎真係講撚哂粗口...

係,太眼瞓

Sor失咗準
你讀咩見咩

咁又唔洗sor,你都係太眼訓姐

讀bus, 都係見marketing , administrative assistant 果d, 今日真係痴撚線,今日去in marketing assistant, 間公司應該都一早睇到我resume 係degree holder, 然後佢同我講話佢地唔expect 呢個post係degree holder,又話我over qualification,然後連我expected salary 12k都俾唔到我...in 完出黎真係講撚哂粗口...

HR係咁on9
壓吓你價
今日返八半堂 夜晚十半先放學

有得返學係幸福

有得返學係幸福

返14個鐘喎
瞓到自然醒,搞哩搞路,預返差唔多時間我就執嘢出門,去Mi閪佬公司搵佢同Bojan食飯。

落樓嗰陣,見個鄰居傾咗幾句,佢話一睇我身裝束同忍者龜,就知道我係光頭佬個friend,睇嚟佢都經常接待單車旅行者。

A meal without meat isn’t a meal.

佢哋公司都唔近,踩咗半個鐘捐窿捐罅先去到約定嗰間餐廳。同埋佢班同事食埋餐飯,我就道別Mihailo同Bojan,出發往Novi Sad。Novi Sad唔算遠,大約一百公里,而且起伏並冇之前入嚟咁多,沿住聲稱喺多瑙河隔離但一路都望唔到條河嘅Euro Velo 6踩,其實幾舒服,只係之前二百二十公里造成嘅肌肉勞損仲未復原,需要chur返恆自己。

東歐

嘩屌你終於有單車徑!印象中除咗香港都冇見過

青春

Euro Velo 6

一路無事,天黑我已經到咗Novi Sad,但Bojan個朋友Strahinja仲未放工,搵wifi聯絡到佢之後,佢都係叫我喺附近嘅教堂同公園行吓。

Novi Sad段嘅多瑙河

教堂

呢個廣場喺呢個小城嚟講算幾大

單車路線板

廣場同公園都非常多情侶,而事實上個氣氛係幾浪漫,不過孤家寡人嚟到就冇乜感覺。見差唔多時間,就去到Strahinja屋企附近一個路口等佢,期間有條友走埋嚟撩我傾偈,話自己係Belgrade嘅警察,今日喺Belgrade見過我,好佩服我云云,聽到我個人都輕飄飄。

等到Strahinja嚟接我,佢個人個樣比較難親近,說話都唔多,氣氛有少少尷尬。上到佢屋企,原來佢同佢條女同居,換言之要我喺出面hea咁耐,都係唔放心放我入屋同佢條女孤男寡女共處一室,驚引狼入室。

哼,未免太睇小我又太睇得起我。

有得返學係幸福

返14個鐘喎

收工仲同緊工作connect,冇乜時間放鬆
坐低涼都未沖,Strahinja就捉住我問我旅程上嘅嘢,原來佢內裡同外表完全唔同,並冇我想像中咁cool,我諗我平時畀人嘅感覺可能同佢有啲似,以為較難親近,實質上係一個戇鳩仔。

而佢對我咁有興趣嘅原因,係佢都係一隻獌狗,佢聽到Bojan講我要踩去奧脫福,先至肯畀我喺佢個廳瞓一晚。

Well,你唔介意嘅,我可以同你調位瞓嘅……

Strahinja話佢一直都好想去現場睇波,雖然塞爾維亞飛過去好近,但如果淨係為咗場波飛過去,一來頻撲,二來以佢嘅經濟條件並唔係一件容易嘅事,就算佢算係一個專業人士,租緊間屋都係靚靚仔仔。

By the way,佢條女大學生嚟,你真識食。

畀佢拉住傾到十一點幾,佢先放我去沖涼瞓覺。屌,陪你咁耐,你又唔學吓啲蒙古人搵自己老婆陪吓客人嘅。

平時早餐就係食呢啲

第二朝同Strahinja一齊出門口,簡單道別一句,交換Facebook,我就離開Novi Sad。

今日嘅目標係能夠抵達匈牙利,過到境再睇情況喺邊落腳。路況唔錯,起伏亦少,大致上係幾梳乎嘅一日,係嚟到春天,田野間十分之多鳩蚊,好死唔死,叫得鳩蚊,佢哋就最鍾意喺我踩住單車嗰陣塊面嘅高度於路中心徘徊,好幾次拎塊面撞落呢啲鳩蚊度攬炒,如果唔係戴住塊面巾,我應該同吞精一樣補充咗唔少蛋白質。

邊境城市Sombor

村仔都有動物園?

我打乞痴冇um住個嘴啫……sor囉

下晝五點,我終於抵達邊境,離開塞爾維亞,正式進入申根國區內,暫時唔需要再過海關檢查,亦即係技術上冇邊境。呢個可以話係我旅程中其中一個里程碑,歐洲一體化聽就聽得多,但在於我嚟講,國家同國家之間有邊境管制係理想當然,但過埋呢度,之後我去到英國之前,都可以掂行掂過就到達下一個國家,個感覺會係幾咁奇妙!

不過呢一刻我未經歷到,都要等我離開匈牙利先有機會感受到,暗暗期待吓先。

Bye Serbia!

過咗匈牙利冇耐,天就開始黑,本來想踩陣夜車去就近嘅城市Baja,但突然右腳小腿抽筋,唔想勉強,堅持一陣,就見到一座油站,斗膽走埋去問入面舖頭一個嬸嬸,准唔准我喺旁邊空地搭營,佢考慮一陣,都答應我嘅要求。

Hungary!

M路即係Motorway,相等於高速公路

靠住油站嘅外牆搭營,阻擋住另一邊吹嚟嘅冷風,基本上都夠暖。生火煮吓意粉,解決晚餐,食飽就入去借條廁所鎖匙刷牙,準備瞓覺時嬸嬸埋嚟敲敲我個營,用手勢問我飲唔飲茶,雖然我刷咗牙冇接受到佢好意,但都覺得匈牙利人好似幾好咁。

個汁真係難食到嘔

匈奴,匈奴……呢個國家究竟係點?

尋晚就係喺呢度打地鋪
聽日幾大機會要暫停一日,希望各位見諒
都係嗰句:「有拖冇欠!」
晚安
聽日幾大機會要暫停一日,希望各位見諒
都係嗰句:「有拖冇欠!」
晚安

歐洲同中亞接待你方式好唔同

有得返學係幸福

返14個鐘喎

收工仲同緊工作connect,冇乜時間放鬆

返工就知返學好
推推先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞