容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
巴打,以前V92年代主場比賽之前一日,佢地會係西閘集合上隊巴去酒店
依家摩佬仲會唔會咁做
因為想試下去拎簽名

其實以我所知應該係不嬲都係咁,唔關邊個領隊事
會唔會而家打緊文既唔係丹本人

我喺下面好凍呀
死過翻生

新工返咩㗎?

旅遊業 咩post就唔講啦

改名做天水圍導遊
外遊果陣飲返啖湯真係好撚正

留名

我喺下面好凍呀

傻豬來
點呀 幾點放工
我聽日又dayoff喇

我喺下面好凍呀

我幫你chok返熱佢
死過翻生

新工返咩㗎?

旅遊業 咩post就唔講啦

改名做天水圍導遊

會自爆 不了
點呀 幾點放工
我聽日又dayoff喇

啱啱睇完Logan
返緊屋企,今晚不了
點呀 幾點放工
我聽日又dayoff喇

啱啱睇完Logan
返緊屋企,今晚不了

Keep住有睇嫁 留名幫推
之前J到雲南無睇

返工都咁得閑推post

費事貼你出嚟

收皮

仲有青紅蘿白煲豬骨 我諗我飲第一啖就會感動到喊左

辣殺 咁易喊

易喊都辣殺,女人係水做架啦,呢d叫感性,識條鐵咩你

又未必嘅,有一次係奥地利飲到一碗霸王花瘦肉湯都好感動。

返工都咁得閑推post

會放lunch
Keep住有睇嫁 留名幫推

多謝
今晚有冇文
今晚有冇文

當我初到Budapest時,只係睇住地圖踩去姐姐屋企,並冇意識到呢條大路極為順暢,基本上唔使點轉彎就搵到佢屋企。去到先知,因為佢住正喺市中心嘅旅遊區,根本條大路就係鋪出嚟通往市中心。

喺兩邊都係歐式建築嘅街上搵到佢住嗰棟大廈,唔算好高,亦只係平平無奇咁坐落喺建築排中間,但後來聽姐姐講,原來呢度有超過一百年歷史,即係早喺第一次世界大戰之前,呢度已經存在!

咁點解我會覺得佢平平無奇呢?因為喺Budapest(或者話係中歐),呢類建築一街都係,根本佢成條街都有悠長嘅歷史,喺海中嘅一滴水又有幾標青?

雖然係百年古宅,但呢度亦與時並進,喺樓下大閘裝咗個密碼鎖,可以撳上樓通知姐姐,然後佢就落嚟接我。

呢次可以話係喺旅程中第一次畀自己嘅讀者見真身,仲要喺我外型最柒嘅時候,縱然我一早拜託過姐姐到時見面要幫我剪吓個柒頭。

上到呢個樓底超高嘅屋企,擺低嘢,我即刻除鞋拎衫沖涼。事後講返,原來呢條友仔話聞到我對腳好撚臭,但當時未熟到可以講出嚟笑鳩我。屌,腳就梗係有腳味㗎啦,腦魔不知幾撚鍾意奶。

姐姐其實係上海mix廣州人,所以識講廣東話,讀電影出身,機緣巧合同咗仔仔移民嚟匈牙利,接吓freelance拍嘢咁,都叫一個專業人士。之後傾多幾句,幾撚啱傾之下,我哋好mk咁用姐弟相稱,到依家我仲叫佢做家姐。

喺家姐屋企其實可以話係一個畀我調整心態嘅空間,每日都冇咩特別嘢做,陪佢湊吓仔,個仔返咗學就去買吓餸同飲吓咖啡咁,有日我又出去參加walking tour,叫做畀我有一個喘息同反思嘅機會。

反思吓究竟自己仲堅持緊啲乜,究竟我仲係咪因為當初嘅目標而踩。

好乾淨嘅街市

呢間café都過百年歷史

最正嘅係,我喺家姐屋企痴飲痴食,一解多月嚟嘅中餐癮。

左邊係紅燒肉,我去到英國之後叫家姐隔空傳授,自己都煮得唔錯

當晚好攰咁同家姐喺廳吹水,講咗好多心事。然後佢開咗套當時嘅新戲我睇,話我會有共鳴。可能你哋都睇過,《狂野行》,講女主角原本自暴自棄,係性上癮嘅公廁,後來老母有事,佢先反思自己嘅人生,想作出一啲改變,然後新手上路挑戰美國嗰條PCT。

嗱,除咗冇性生活,我老母又健健康康之外,係有啲似嘅。

不過可能因為太攰,當時冇乜感受,之後一沈澱咗,就覺得呢種一係就唔嚟,一嚟就要打大佬嘅改變,真係好相似。

係,我要嘅,係一百八十度改變嘅人生。
累了,各位晚安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞