容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾壹 )

1001 回覆
201 Like 5 Dislike
我前幾日去行山又係俾蚊圍,d蚊勁到好似幫我開左絕對防禦咁 痴撚線,野都唔夠膽講,誇張到搵衫遮住口鼻

份工點

份工緊係無offer啦,我話11k已經最低要求,佢連11k都唔想俾我...
唉,我真係好黑仔,搵工都已經夠黑仔啦...黑仔到今晚去左釣魚,其他人都釣到,又得我地釣唔到...黑仔到可能要去性交轉運

大學生?
我前幾日去行山又係俾蚊圍,d蚊勁到好似幫我開左絕對防禦咁 痴撚線,野都唔夠膽講,誇張到搵衫遮住口鼻

份工點

份工緊係無offer啦,我話11k已經最低要求,佢連11k都唔想俾我...
唉,我真係好黑仔,搵工都已經夠黑仔啦...黑仔到今晚去左釣魚,其他人都釣到,又得我地釣唔到...黑仔到可能要去性交轉運

大學生?

yup,但仲未搵到工,係咪好廢

份工點

大學生?

來日放長,有既係時間

大學生?

來日放長,有既係時間

賭神巴你真係樂觀又豁達 但真係好想快d搵錢...
推啊
Between 丹爺如果出書,千其唔好cut咗啲粗口同咸濕比喻,咁會少咗好多閱讀樂趣
原來高登開開下去左 lihkg

幫推
推啊
Between 丹爺如果出書,千其唔好cut咗啲粗口同咸濕比喻,咁會少咗好多閱讀樂趣

絶對正確
推啊

絶對正確

一定要
有新一篇睇未

大學生?

來日放長,有既係時間

賭神巴你真係樂觀又豁達 但真係好想快d搵錢...

仲後生,慢慢試,唔使將就
推啊

絶對正確

一定要

盡量
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

快啲
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

真慘
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

真慘

所以真係做狗
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

真慘

所以真係做狗

係咪好懷念讀書果時呢
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

真慘

所以真係做狗

係咪好懷念讀書果時呢

又唔係嘅,起碼依家叫知道自己做緊乜
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

真慘

所以真係做狗

係咪好懷念讀書果時呢

做人唔知自己做乜
做狗反而知
有新一篇睇未

夜啲,啱啱收工食完飯

真慘

所以真係做狗

係咪好懷念讀書果時呢

做人唔知自己做乜
做狗反而知

好撚悲哀
喺Istanbul嗰陣,有位睇開我page嘅姐姐聯絡我,話佢住喺匈牙利首都Budapest,知我冇啖好食,話可以煮返餐中餐我食。老實不客氣嘅我,放低偶像包袱,厚住面皮問姐姐可唔可以開放埋屋企張梳化我瞓,收留埋我,結果當然係okay。

入到歐洲之後,經歷保加利亞嘅壞天氣,同埋塞爾維亞酒店大廚屌打我呢啲事,令我對呢個旅程冇晒熱情,我每分每秒都想終止,只係唔衰得,我先逼自己繼續。而幫助我堅持落去嘅,絕大部分係呢餐中國菜。

你唔會想像到,對一個遊子嚟講,能夠食到佢由細到大食開(因為身份認同,我唔會稱之為「家鄉菜」)嘅餸菜,係幾咁幸福同難得嘅一件事,就連以前成日話老母煮嚟煮去都係嗰幾味,味道又唔係特別好,我都十分之掛住。當然,依家返到香港,我仍然係會笑鳩我老母煮啲嘢。

能夠早一日食,可以話係無比咁大嘅引誘,而喺油站去Budapest,係一百七十八公里……

估吓我會點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞